GR | EN
WINEPLUS ON
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ
NEWSLETTER
LINKS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
HOME WINE PLUS MAGAZINE ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
WINE PLUS ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ WINE CLUB ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΡΑΣΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙ SPIRITS
Οι άνθρωποι της γεύσης | Προϊόντα + γεύσεις | Συνταγές | Deli on the spot | Χαρτογραφώντας τη γεύση | Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Τα μυστικά της κατσαρόλας - μενού

Μάθημα Μαγειρικής & Cocktail

Τα μυστικά της κατσαρόλας
Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012
Hyatt Regency Thessaloniki


Μενού

Μπουγιαμπέσα
Φημισμένη γαλλική σούπα θαλασσινών,
που συνδέεται κυρίως με το νότιο τμήμα της Γαλλίας, ιδιαίτερα με τη Μασσαλία.
ΚΤΗΜΑ ΑΒΑΝΤΙΣ 2011, λευκό
ΤΕΧΝΗ ΑΛΥΠΙΑΣ 2011, λευκό - ΚΤΗΜΑ ΤΕΧΝΗ ΟΙΝΟΥ


Κουνέλι φρικασέ με μανιτάρια και φασκόμηλο
Το όνομα της συνταγής προέρχεται από το γαλλικό ρήμα (fricasser) που σημαίνει τηγανίζω.
Το φρικασέ γίνεται συνήθως με μοσχαράκι, κοτόπουλο ή κουνέλι, αλλά και με θαλασσινά.
CHARDONNAY 2010, ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΥΠΕΡΟΥΝΤΑΣ
ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΠΕΤΡΑ 2010, λευκό
ΚΑΝΕΝΑΣ 2009, Ε. ΤΣΑΝΤΑΛΗ 


Βοδινό φιλέτο στιφάδο (bourguignon)
Είναι η συνταγή της Βουργουνδίας για βοδινό στιφάδο και είναι από τις πλέον γνωστές συνταγές στη Γαλλία.
Η προετοιμασία του φαγητού ξεκινά πάντα από την προηγούμενη ημέρα και σερβίρεται ιδανικά με ψητές πατάτες.
MERLOT - ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ 2009, ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΑΪΔΑΡΙΝΗ
ΡΑΨΑΝΗ 2008, ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ


Σιμιγδαλένιος χαλβάς με μοτσαρέλα και παγωτό κανέλα
Ένα πολύ γνωστό γλύκισμα στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη τη Μέση Ανατολή. Η λέξη χαλβάς προέρχεται από την αραβική λέξη hulw που σημαίνει γλυκό.
Ένα γλυκό που έγινε πολύ δημοφιλές και αγαπητό κατά την Οθωμανική αυτοκρατορία και ενσωματώθηκε μέσα σε μία μεγάλη γκάμα σιροπιαστών γλυκισμάτων.
Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς συνήθως περιέχει ξηρούς καρπούς και συνοδεύει υπέροχα τον καφέ ή το τσάι.


WINE PLUSΚΡΑΣΙΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΤΑΞΙΔΙ...PLUS
WINE PLUS MAGAZINE
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ
ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
WINE CLUB
Οι άνθρωποι του κρασιού
Αμπελο-οινικές περιοχές
Ποικιλίες σταφυλιών
Μαθαίνω το κρασί - Wine school
Το κρασί και εμείς
Δοκιμάσαμε...
Οι άνθρωποι της γεύσης
Προϊόντα + γεύσεις
Συνταγές
Deli on the spot
Χαρτογραφώντας τη γεύση
Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Οι άνθρωποι της φιλοξενίας
Ελλάδα
Ευρώπη
Υπόλοιπος κόσμος
Δρόμοι του κρασιού
Ξενοδοχεία
ΑΡΜΟΝΙΕΣ
SPIRITS
WINE PLUS Καρυωτάκη 5, 546 45 Θεσσαλονίκη, Ελλάς
τηλ. 2310 888311, fax 2310 888312 , e-mail: info@wineplus.gr
Design by Redfish Ispirations
Development by Apogee Information Systems