GR | EN
WINEPLUS ON
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ
NEWSLETTER
LINKS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
HOME WINE PLUS MAGAZINE ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
WINE PLUS ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ WINE CLUB ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΡΑΣΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙ SPIRITS
Οι άνθρωποι του κρασιού | Αμπελο-οινικές περιοχές | Ποικιλίες σταφυλιών | Μαθαίνω το κρασί - Wine school | Το κρασί και εμείς | Δοκιμάσαμε...
Wine Plus Christmas Picks
20 προϊόντα που αγαπάμε
20 γευστικές προτάσεις για τις γιορτές


Βασικά συστατικά των Χριστούγεννων είναι η χαρμόσυνη μουσική, οι ευφάνταστες λιχουδιές, τα εκλεκτά κρασιά και τα δώρα. Και εμείς στη Wine Plus έχουμε φροντίσει, πριν από σας, για όλα!
Διαβάστε τις προτάσεις μας για γιορτινά κρασιά και εδέσματα. Ότι χρειάζεστε για ένα τέλειο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι! Εξίσου υπέροχα και ως δώρα!

Amalia Brut 2013, Κτήμα Τσέλεπου
Σπινθηροβόλα και φινετσάτη, η σοφιστικέ vintage Amalia Brut ξεχειλίζει αρώματα λουλουδιών, βασιλικού και φρέσκων φουντουκιών. Καλά δομημένη, μαλακιά και κομψή έχει ένα τελείωμα που θα διαρκέσει ολόκληρο το γιορτινό βράδυ. (Π.Ο.Π. Μαντίνεια, Μοσχοφίλερο 100%, Méthode traditionnelle, 24μηνη ωρίμανση στη φιάλη)

Thema λευκό 2015, Κτήμα Παυλίδη
Τα θερμά μας συγχαρητήρια στο Κτήμα Παυλίδη και στο Thema λευκό 2015! Το χαρμάνι του Sauvignon Blanc με το Ασύρτικο είναι υπεύθυνο για αυτό το αριστούργημα που εντυπωσιάζει με τη φρεσκάδα και τη δροσιστική οξύτητα. Στη σοδιά του 2015, μάλιστα, βρίσκουμε μια εκρηκτική του version, σε ένταση φρούτου. Χαρακτήρας που εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από το αμερικανικό περιοδικό Wine Enthusiast που το επέλεξε ανάμεσα από 22.000 ετικέτες απ’ όλη την υφήλιο για να το περιλάβει στη λίστα των «The Enthusiast 100».

Chardonnay 2015, magnum Κτήμα Αρβανιτίδη
Το Κτήμα Αρβανιτίδη έχει εμβαθύνει στη μελέτη της ποικιλιακής έκφρασης του Chardonnay στον Ασκό Θεσσαλονίκης. Το κρασί, τυπικό σε όλες του τις εκφράσεις, μας πλησιάζει με ένα σύννεφο αρώματος από λευκόσαρκα φρούτα και εσπεριδοειδή που εντείνεται από την εξαιρετική φρεσκάδα στόματος. Χυμώδες, ζωηρό και φιλικό προς τις τροφές, τελειώνει με ευχάριστες νύξεις μεταλλικότητας και γευστική κομψότητα. Σας προτείνουμε τη magnum φιάλη για μεγάλες απολαύσεις!

Thea 2015, Σεμέλη
Ολοκαίνουργια premium Μαντίνεια από τη Σεμέλη. Αέρινο, μεταξένιο, κομψό, εξαίσια ισορροπημένο κρασί με ζωηρά αρώματα βοτάνων, λουλουδιών και εσπεριδοειδών. Η δροσιστική οξύτητα, και η ζωντάνια υποστηρίζεται από χορταστικό σώμα στο οποίο συνέβαλλε η συγκατοίκηση με τις φίνες λάσπες. Απολαμβάνεται μόνη της, αλλά μπορεί να γίνει τέλειος καβαλιέρος και μιας μεγάλης γκάμας γιορτινών -και μη- πιάτων.

Château Le Grand Blanc, Κτήμα Πόρτο Καρράς
Αυτό το καλοφτιαγμένο, δροσιστικό κρασί έρχεται από τη Σιθωνία και παντρεύει με πολύ ωραίο τρόπο τη Μαλαγουζιά, το Ασύρτικο και το Λημνιό! Η συμφωνία φυτικών αρωμάτων της μύτης μας προετοιμάζει για τη φίνα γεύση και την όμορφη οξύτητα που μας περιμένουν στο στόμα. Και λίγα λόγια για την οινοποίησή του: στις λευκές ποικιλίες εφαρμόστηκε η προζυμωτική κρυοεκχύλιση. Το Λημνιό οινοποιήθηκε ως blanc de noir. Το χαρμάνι παρέμεινε 9 μήνες σε νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια, το πρώτο διάστημα με bâtonnage.

La vie en Rosé 2015, Κτήμα Παλυβού
Καινούργια ροζέ ετικέτα από τον Γιώργο Παλυβό και τις γλυκύτατες κόρες του Ευαγγελία και Βασιλική που -άξιες- ακολουθούν τα βήματά του στο κτήμα στην Αρχαία Νεμέα. Με ωραίο σομόν φόρεμα και εκφραστικό ποικιλιακό άρωμα λουλουδιών και μοσχολέμονου είναι 100% Μοσχοφίλερο από αμπελοτόπι συνεργατών τους στην Τρίπολη. Φίνο, μεταξένιο με ευπρόσδεκτη την επίθεση δροσιάς και την υπόνοια γλύκας που το συνοδεύει.

Τέχνη Αλυπίας ροζέ 2016, Κτήμα Τέχνη Οίνου
Η σοδειά του 2016 για το δημοφιλές ροζέ από το Μικροχώρι Δράμας είναι εξαιρετική! Με ένταση και ζωντάνια στην τριανταφυλλένια όψη. Πλούτο στη μύτη όπου εύκολα ξεχωρίζει η ώριμη φράουλα. Γεύση μαλακή, στρόγγυλη όλο φρεσκάδα. Έχει σαφώς συμβάλει και η καινούργια ποικιλιακή σύνθεση: Syrah 60%, Sangiovese 20%, Nebbiolo 20%.

Ράμνιστα 2012, Κυρ-Γιάννη
Αγαπημένη Νάουσα! Ένα κρασί ράτσας από το κτήμα του Γιάννη Μπουτάρη στο Γιαννακοχώρι Νάουσας. Η Ράμνιστα 2012 εμφανίζεται με στιβαρή δομή, και το παιχνίδι ντομάτας, βύσσινου, πιπεριού τελειώνει με νότες γλυκόριζας και τζίντζερ από τη 16μηνη παλαίωση σε δρύινα βαρέλια. Αυτή τη σαγηνευτική Νάουσα, σοβαρή, αλλά με χάρη και δύναμη, μη τη χαρίσετε, πιείτε τη!

Κτήμα Άλφα ερυθρός 2013

Δημιούργημα του Άγγελου Ιατρίδη και του Μάκη Μαυρίδη από τους αμπελώνες τους στο Αμύνταιο. Πλούσιο, πληθωρικό, γεμάτο ερυθρό κρασί που πήρε τη θέση του ανάμεσα στα αγαπημένα ερυθρά, αμέσως μόλις κυκλοφόρησε στην αγορά, συστήνοντάς μας το χαρμάνι Ξινόμαυρο-Merlot-Syrah. (Ξινόμαυρο 20%, Merlot 20%, Syrah 60%. Μοναδική αρωματική παρτιτούρα, που ελευθερώνει κόκκινα φρούτα και καπνό πριν κατασταλάζει στην παλέτα των πικάντικων μπαχαρικών.

Αγιορείτικο Άβατον 2012 Τσάνταλη
Χαρμάνι Cabernet Sauvignon 80% - Λημνιό 20% από τον αμπελώνα στο Μετόχι Χρωμίτσας, στο Άγιο Όρος. Παραδοσιακή οινοποίηση σε ανοιχτές ξύλινες δεξαμενές (αγιορείτικη τεχνική), 16μηνη παλαίωση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια 300l (30% καινούργια) και επιπλέον 12μηνη ωρίμανση στη φιάλη οδήγησαν σε ένα πυκνό, πολύπλοκο, μπαχαρένιο, αλλά και φρουτώδες ερυθρό.
Η σοδειά του 2012, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από την πρώτη εσοδεία του κρασιού, κυκλοφορεί με νέα σύγχρονη εικόνα που εκφράζει τον σεβασμό στην κληρονομιά αλλά και τη συνέχεια - εξέλιξή της.

Αμέθυστος Cava 2006, Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη

Ο ορισμός του κρασιού παλαίωσης, πλέον 100% Cabernet Franc από ιδιόκτητους αμπελώνες στην Αδριανή Δράμας! Ένα οινικό ποίημα, του οποίου το αρωματικό κουβάρι γεμάτο κοκκινόμαυρα φρούτα, ταμπάκο, γλυκά μπαχαρικά και κέδρο απαιτεί ώρες για να ξετυλιχτεί. Ένα σαγηνευτικό ερυθρό, σοβαρό, αλλά με χάρη και δύναμη. Ωριμάζει 18 μήνες σε βαρέλι και 24 στη φιάλη.

Κτήμα Γεροβασιλείου ερυθρός 2014
Syrah 70%, Λημνιό 20%, Merlot 20%. Μεταγγίστε για 2 ώρες αυτό το blend που προτείνει ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου και θα μας θυμηθείτε. Η μύτη του ξετυλίγει, σιγά-σιγά, ένα πικάντικο κουβάρι γλυκών μπαχαρικών και κοκκινόμαυρων φρούτων. Στο στόμα, η οξύτητα και οι ζωντανές τανίνες δημιουργούν την τέλεια αντίστιξη με την πλούσια δομή.

Syrah Συλλογή 2011, Κτήμα Αβαντίς
Ένα κρασί με μεγάλη αυτοπεποίθηση από την Εύβοια. Με εκπληκτικά αρώματα σοκολάτας, μαύρων μούρων και μόκας. Συμπυκνωμένο, αλλά ταυτόχρονα κομψό, συνδυάζει στη φιάλη του τον παλιό με τον νέο κόσμο. Παράγεται από τα πιο παλιά κλήματα του κτήματος, ηλικίας άνω των 25 ετών, των οποίων οι αποδόσεις είναι πολύ μικρές.

Μέγας Οίνος Λαβύρινθος 99-12, Γιώργος Σκούρας
Το χαρμάνι είναι: 80% Αγιωργίτικο από το Γυμνό Νεμέας και 20%Cabernet Sauvignon από την Ορεινή Κορινθία. Η οινοποίηση: σε επιλεγμένη ποσότητα του Μέγα Οίνου (οινοποίηση με μακριές εκχυλίσεις, 18μηνη παλαίωση σε καινούργια δρύινα βαρέλια, 6μηνη ωρίμανση στη φιάλη) εφαρμόζεται το πολύπλοκο χαρμάνιασμα διαφορετικών εσοδειών solera σε βαρέλι (foudre) 1.000l. Κι έτσι δημιουργεί ο Γιώργος Σκούρας αυτό το σπουδαίο ερυθρό παλαίωσης, στιβαρό, πολύπλοκο, πολυδιάστατο. Το νούμερο στην ετικέτα υποδηλώνει την πρώτη και την τελευταία από τις χρονιές που συνυπάρχουν στο μπουκάλι.

Και ορισμένες λιχουδιές:

Αρωματικό και μαστιχωτό το παλαιωμένο κασέρι της εταιρίας Προίκα που φτιάχνεται στον Σοχό αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την παράδοση και τη γνώση του παραγωγού του. Φτιαγμένο από 100% αιγοπρόβειο γάλα από ζώα ελεύθερης βοσκής.

Στο τραπέζι κάνει τη διαφορά ένα chutney κρεμμύδι από τις chef stories που η γλυκόξινη σάλτσα με την καραμελωμένη υφή θα συνοδεύσει ιδανικά μαλακά τυριά, αλλαντικά, πουλερικά και σαλάτες.

Το Λουκάνικο κεφτέ της εταιρίας Sary στη Δράμα παράγεται από γίδινο και πρόβειο κρέας. Ένα νωπό λουκάνικο, μαλακό σε υφή, που ξεχειλίζει από νοστιμιά. Ισορροπημένη η γεύση των μπαχαρικών και του αλατιού που σε κάθε μπουκιά αποκαλύπτει βαθιά νοστιμιά και δικαιολογεί απόλυτα το όνομά του. Τρώγεται ψητό ή ελάχιστα περασμένο από το τηγάνι χωρίς ελαιόλαδο, ταιριάζει σε σάλτσες για ζυμαρικά και απογειώνει τις ομελέτες.

Η Φατουράδα των Κυθήρων είναι το πιο φημισμένο παραδοσιακό λικέρ. Η ιστορία του Φι ξεκινά από το όραμα του Γιάννη Κουλελή και της Μαρίας Κοψαχείλη να αναβιώσουν την  παμπάλαιη συνταγή της γιαγιάς, με σύγχρονη ματιά. Φινετσάτη και ξανθή, η φατουράδα «Φι» φτιάχνεται από εκλεκτό απόσταγμα σταφυλής (τσίπουρο) διπλής απόσταξης που εκχυλίζεται με φρέσκιες φλούδες δύο ποικιλιών πορτοκαλιού και σύντομη εκχύλιση ξύλου κανέλας και γαρύφαλλου. Την απολαμβάνεις τόσο σαν απεριτιφ, όσο και σαν επιδόρπιο μετά το δείπνο, είναι εξαιρετικός συνοδός για τα όλα τα σοκολατένια γλυκά. 

Ένα ξεχωριστό προϊόν με «βαριά υπογραφή» είναι το The Grand Queen Μέλι Ελάτης Βανίλια Μαινάλου που διατίθεται με τη σφραγίδα του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία. Βραβευμένο με δύσκολα τρόπαια, παράγεται αποκλειστικά από τα μαύρα έλατα του όρους Μαίναλο στην Αρκαδία σε οριοθετημένη περιοχή και έχει μικρή συγκέντρωση σε σάκχαρα. Είναι ανοιχτόχρωμο, με χαρακτηριστικές μεταλλικές ανταύγειες, ενώ η γεύση του θυμίζει καραμέλα βουτύρου ή βανίλια. 

Και μια πρόταση του τέλειου δώρου για τους οινόφιλους αγαπημένους σας! Ετήσια συνδρομή μέλους στο Wine Club THESSALONIKI’96.

WINE PLUSΚΡΑΣΙΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΤΑΞΙΔΙ...PLUS
WINE PLUS MAGAZINE
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ
ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
WINE CLUB
Οι άνθρωποι του κρασιού
Αμπελο-οινικές περιοχές
Ποικιλίες σταφυλιών
Μαθαίνω το κρασί - Wine school
Το κρασί και εμείς
Δοκιμάσαμε...
Οι άνθρωποι της γεύσης
Προϊόντα + γεύσεις
Συνταγές
Deli on the spot
Χαρτογραφώντας τη γεύση
Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Οι άνθρωποι της φιλοξενίας
Ελλάδα
Ευρώπη
Υπόλοιπος κόσμος
Δρόμοι του κρασιού
Ξενοδοχεία
ΑΡΜΟΝΙΕΣ
SPIRITS
WINE PLUS Καρυωτάκη 5, 546 45 Θεσσαλονίκη, Ελλάς
τηλ. 2310 888311, fax 2310 888312 , e-mail: info@wineplus.gr
Design by Redfish Ispirations
Development by Apogee Information Systems