GR | EN
WINEPLUS ON
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ
NEWSLETTER
LINKS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
HOME WINE PLUS MAGAZINE ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
WINE PLUS ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ WINE CLUB ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΡΑΣΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙ SPIRITS
Οι άνθρωποι του κρασιού | Αμπελο-οινικές περιοχές | Ποικιλίες σταφυλιών | Μαθαίνω το κρασί - Wine school | Το κρασί και εμείς | Δοκιμάσαμε...
Το Ασύρτικο στην ηπειρωτική Ελλάδα

Στην πρόσφατη συνάντηση του Wine Club THESSALONIKI'96.εξαντλήσαμε τη διερεύνηση των εκφράσεων της πιο εκλεκτής λευκής ποικιλίας της Μεσογείου.
Δοκιμάσαμε12 ετικέτες, Ασύρτικα από κάθε γωνιά της ηπειρωτικής χώρας, καταγράφοντας τις διαφοροποιήσεις σε αρωματικά προφίλ και γευστικά στυλ:

Ιδού τα βασικά χαρακτηριστικά των κρασιών που δοκιμάσαμε:

Klima – Klima Assyrtiko Organic 2015, Ε. Τσάνταλη: Φινέτσα και άφθονο φρούτο: εσπεριδοειδή, με κυρίαρχο το λεμόνι. Από αμπελώνες βιολογικής καλλιέργειας στην Κεντρική Χαλκιδική.

Ασύρτικο 2015, Κτήμα Πόρτο Καρράς: Καλή δομή, όγκος και νότες ορυκτότητας. Παραπέμπει σε Ασύρτικα Σαντορίνης. Από τη Σιθωνία Χαλκιδικής.

Château Julia Ασύρτικο 2015, Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη: Έντονο φρούτο, ευχάριστη φυτικότητα, χορταστικό σώμα. Από ιδιόκτητους αμπελώνες στην Αδριανή Δράμας.

Emphasis Assyrtiko2015, Κτήμα Παυλίδη: Όγκος/καλή δομή/πυκνότητα και μεταλλικές αιχμές στο στόμα. Από το ασθενέστερο, παραγωγικά, τεμάχιο του ιδιόκτητου αμπελώνα στα Κοκκινόγεια Δράμας.

Αρετή Ασύρτικο 2015, Κτήμα Βιβλία χώρα: Ζωηρή οξύτητα, ώριμα εσπεριδοειδή, γεμάτη γεύση, ευχάριστη μεταλλικότητα στην επίγευση. Από αμπελώνες στο Παγγαίο Όρος.

Οικοσύστημα Ασύρτικο 2015, Κτήμα Άλφα: Πράσινο φρούτο και φυτικότητα στη μύτη, φρεσκάδα και νότες ορυκτότητας στη γεύση. Από το Αμύνταιο.

Ασύρτικο Πλαγιές Αη-Λια 2015, Αμπελώνες Παπαϊωάννου: Ισορροπημένο Ασύρτικο από τη Νεμέα. Φρουτώδης η γεύση, καλή η ισορροπία, έντονη η επίγευση.

Ασύρτικο 2015, Οινοποιία Παρπαρούση: Γεμάτο σώμα, τραγανή οξύτητα, ελαφριά νότα ορυκτότητας. Από ιδιόκτητο αμπελώνα στη Δυτική Αχαΐα.

Assyrtico Sur Lies 2015, Vriniotis Winery: Έντονο φρούτο, νότες ζυμών, χορταστικό στόμα που υποστηρίζεται από δροσιστική οξύτητα. Από την Εύβοια.

Αρετή Ασύρτικο 2013, Κτήμα Βιβλία χώρα: Έντονο, πυκνό με κρυστάλλινη οξύτητα, ζεστή αλκοόλη και αποξηραμένα εσπεριδοειδή στην επίγευση.

Ήδυσμα Δρυός 2015, Κτήμα Τέχνη Οίνου: Στιβαρό, φρουτώδες, με το σωστό φόντο βανίλιας. Σαρκώδες και απίστευτα γοητευτικό από το Μικροχώρι Δράμας.

Δάκρυ του Πεύκου 2015, Οινοποιία Κεχρή: super φινετσάτη μοντέρνας κοπής ρετσίνα σε ευχάριστη ατμόσφαιρα δρυός. Από αμπελώνες της Γουμένισσας.


WINE PLUSΚΡΑΣΙΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΤΑΞΙΔΙ...PLUS
WINE PLUS MAGAZINE
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ
ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
WINE CLUB
Οι άνθρωποι του κρασιού
Αμπελο-οινικές περιοχές
Ποικιλίες σταφυλιών
Μαθαίνω το κρασί - Wine school
Το κρασί και εμείς
Δοκιμάσαμε...
Οι άνθρωποι της γεύσης
Προϊόντα + γεύσεις
Συνταγές
Deli on the spot
Χαρτογραφώντας τη γεύση
Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Οι άνθρωποι της φιλοξενίας
Ελλάδα
Ευρώπη
Υπόλοιπος κόσμος
Δρόμοι του κρασιού
Ξενοδοχεία
ΑΡΜΟΝΙΕΣ
SPIRITS
WINE PLUS Καρυωτάκη 5, 546 45 Θεσσαλονίκη, Ελλάς
τηλ. 2310 888311, fax 2310 888312 , e-mail: info@wineplus.gr
Design by Redfish Ispirations
Development by Apogee Information Systems