Let's focus on summer wines…
Ιδού ορισμένες ακόμη προτάσεις κρασιών για το καλοκαίρι του 2016.
Το μαύρο πρόβατο ροζέ 2015, Nico Lazaridi
Καινούργια ροζέ κυκλοφορία από τη Nico Lazaridi. Με ωραίο παλ φόρεμα που παραπέμπει στα ροζέ της Προβηγκίας και εκφραστικό άρωμα εσπεριδοειδών και καλοκαιρινών φρούτων. Φίνο, με ευπρόσδεκτη την επίθεση οξύτητας που το συνοδεύει από τη στιγμή που θα το βάλουμε στο στόμα μας έως το σβήσιμό του. Προέρχεται από σταφύλια Syrah και Cabernet Sauvignon (70-30%) που καλλιεργούνται στους πρόποδες του Παγγαίου.
Τομή 2015 ροζέ, Οινοποιείο Τρουπή
Απαλό σωμόν/ροζέ κρασί που ταιριάζει απόλυτα με το καλοκαίρι. 100% Μοσχοφίλερο από ένα αμπελοτόπι στη Μαντίνεια, σε υψόμετρο 700 μέτρων. Κρυοεκχύλιση 48 ωρών, χρήση αποκλειστικά του προρώγου και τακτικά bâtonnages στη δεξαμενή διαμορφώνουν έναν φινετσάτο αρωματικό και γευστικό χαρακτήρα. Τριαντάφυλλο και lime στη μύτη, διάρκεια στην επίγευση. Σημειώστε και τη μοντέρνα εμφάνιση με… τσαχπινιά στη φιάλη.
Μοσχάτος Τυρνάβου ροζέ 2015, Κτήμα Μίγα
Μοντέρνο ροζέ από Μοσχάτο Αμβούργου που φτάνει στο τραπέζι για να σας αποπλανήσει. Εφόδιά του, το ορεκτικό, αχνό ροδίζον χρώμα. Η μύτη ροδοπέταλων. Το άρωμά του θα σας ταξιδέψει σε ολάνθιστους κήπους! Στο στόμα, θα χαρείτε την αίσθηση φρεσκάδας και την ευωδιά. Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες βρίσκονται στη θέση «Παλαιός Άμπελος» Τυρνάβου.
Fine Mavroudi 2012, Anatolikos Vineyards
Μαυρούδι με μικρή συμμετοχή CS (10%) από αμπελώνες μικρής στρεμματικής απόδοσης στα Άβδηρα. Μετά από ζύμωση και 18μηνη ωρίμανση σε δρύινα βαρέλια, το φρούτο του κρασιού τυλίχτηκε κομψά με τον μανδύα του ξύλου. Ωραία δομημένο, με στιβαρές τανίνες.