GR | EN
WINEPLUS ON
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ
NEWSLETTER
LINKS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
HOME WINE PLUS MAGAZINE ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
WINE PLUS ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ WINE CLUB ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΡΑΣΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙ SPIRITS
Οι άνθρωποι του κρασιού | Αμπελο-οινικές περιοχές | Ποικιλίες σταφυλιών | Μαθαίνω το κρασί - Wine school | Το κρασί και εμείς | Δοκιμάσαμε...
Wine Plus wine picks - Ιούνιος 2016

Η μέρα μεγάλωσε. Προς τα τέλη του μήνα ετοιμάζεται να πάρει τη ρεβάνς από τη μελαχρινή αδελφή της. Οι θερμοκρασίες ανέβηκαν. Βραδύτητα, νωθρότητα, νωχέλεια εντοπίζονται στις κινήσεις και υπερ-δραστηριότητα στις διαθέσεις φυγής. Στη στροφή της ζωής μας, το θέρος μπήκε με τις μπάντες!

Τα καλοκαιρινά βραδινά στη Μεσόγειο θέλουν δροσιά, cool μουσικές και ακόμη πιο cool γαστριμαργικές απολαύσεις που πάνε πακέτο με δροσιστικά λευκά, αρωματικά ροζέ και φίνα ερυθρά κρασιά.

Ιδού ορισμένες
προτάσεις.

Coryphée 2015, Rira
Οι ορεινές Πλαγιές της Αιγιαλείας έχουν μεγάλη επιτυχία με τα σταφύλια των «ψυχρών» κλιμάτων, όπως το Riesling και το Gewürztraminer. Απόδειξη η φιάλη που έχω μπροστά μου. Το ολοκαίνουργιο Coryphée 2015, 100% Gewürztraminer από τους Αμπελώνες της οινοποιίας Rira στην Αιγιαλεία. Σας περιγράφω το κρασί. Γοητευτικό κιτρινοπράσινο χρώμα. Το άρωμα σε κατακτά από την πρώτη στιγμή με το αρωματικό φόντο ώριμου περγαμόντου, lime και λεμονιών. Όσο δηλαδή απολαμβάνουμε τη φινέτσα του σώματος, τη φρεσκάδα, τη δροσιστική οξύτητα που επιδεικνύει σεμνά τη δύναμή της.

Μαλαγουζιά 2015, Κτήμα Αρβανιτίδη
Εξακολουθεί να με συναρπάζει η «ελληνική» μύτη αυτής της αγαπημένης Μαλαγουζιάς από τον Ασκό της Θεσσαλονίκης.. Κάθε φορά που βυθίζω τη μύτη στο ποτήρι της, αναγνωρίζω τον πεντακάθαρο συνδυασμό ανοιξιάτικων λουλουδιών με φασκόμηλο, μαντζουράνα και βότανα του βουνού. Η σοδειά του 2015 μας έδωσε ένα μαλακό κρασί, ντελικάτο και δροσερό με όχημα την οξύτητα.

Ιέρεια 2015, Οινοποιείο Μποσινάκη
Καινούργια κυκλοφορία από το οινοποιείο Μποσινάκη. 100% Μοσχοφίλερο Single Vineyard από έναν συγκεκριμένο αμπελώνα στο Ημιορεινό Σπασόλακας  στη Μαντίνεια. Η προζυμωτική εκχύλιση 40 ωρών έδωσε ένα ροζέ με ωραίο παλ φόρεμα και εκφραστικό άρωμα λουλουδιών. Φίνο, με ευπρόσδεκτη την επίθεση δροσιάς που το συνοδεύει από τη στιγμή που θα το βάλουμε στο στόμα μας έως το σβήσιμό του.

Έμμετρος λόγος ροζέ 2015, Tsantali 
Ξινόμαυρο-Syrah (80-20%) από αμπελώνες της Μακεδονίας, εκχυλίζουν για λίγες ώρες για να δώσουν ένα ανοιχτό σωμόν χρώμα και πεντακάθαρη μύτη που αναδύει ρόδι, φράουλα, βύσσινο. Γεύση δροσιστική, γλυκόπιοτη, χωρίς να χάνει στιγμή το νεύρο της. Το καινούργιο κρασί της εταιρείας Τσάνταλη, κυκλοφορεί σε 6.600 φιάλες και αναδεικνύει τα καλοκαιρινά πιάτα.

Pinot Noir 2011, Δύο Φίλοι
Και ένα πραγματικά …βουνίσιο Pinot Noir, από τη στιγμή που προέρχεται από τους αμπελώνες στη Σιάτιστα, στα 650 μέτρα. Έντονα αρωματικό, με τη μύτη να εκφράζει τον ποικιλιακό χαρακτήρα μέσω των κόκκινων φρούτων και των πιπεριών. Αρώματα που απομακρύνονται διακριτικά για να αφήσουν το πεδίο στη βανίλια και τη μόκα. Με μεταξένιες τανίνες και αλκοόλη που δρα υπέρ του πλούτου.
WINE PLUSΚΡΑΣΙΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΤΑΞΙΔΙ...PLUS
WINE PLUS MAGAZINE
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ
ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
WINE CLUB
Οι άνθρωποι του κρασιού
Αμπελο-οινικές περιοχές
Ποικιλίες σταφυλιών
Μαθαίνω το κρασί - Wine school
Το κρασί και εμείς
Δοκιμάσαμε...
Οι άνθρωποι της γεύσης
Προϊόντα + γεύσεις
Συνταγές
Deli on the spot
Χαρτογραφώντας τη γεύση
Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Οι άνθρωποι της φιλοξενίας
Ελλάδα
Ευρώπη
Υπόλοιπος κόσμος
Δρόμοι του κρασιού
Ξενοδοχεία
ΑΡΜΟΝΙΕΣ
SPIRITS
WINE PLUS Καρυωτάκη 5, 546 45 Θεσσαλονίκη, Ελλάς
τηλ. 2310 888311, fax 2310 888312 , e-mail: info@wineplus.gr
Design by Redfish Ispirations
Development by Apogee Information Systems