GR | EN
WINEPLUS ON
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ
NEWSLETTER
LINKS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
HOME WINE PLUS MAGAZINE ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
WINE PLUS ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ WINE CLUB ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΡΑΣΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙ SPIRITS
Οι άνθρωποι του κρασιού | Αμπελο-οινικές περιοχές | Ποικιλίες σταφυλιών | Μαθαίνω το κρασί - Wine school | Το κρασί και εμείς | Δοκιμάσαμε...
Wine Plus wine picks -Ιούλιος 2015

Ιούλιος και η ζωή μετακόμισε σε αυλές, μπαλκόνια, ταράτσες και παραλίες.
Σας προτείνω 6 κρασιά για την ώρα που το απόγευμα ξελαφρώνει σιγά-σιγά από την τρομαχτική του ζέστη.

Άσπρο Βότσαλο, Ε.Ο.Σ. Σάμου
Νέο προϊόν από την Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου και το χαρισματικό λευκό Μοσχάτο. Το καθαρό ποικιλιακό του άρωμα θα σας θυμίσει τριαντάφυλλο, κίτρο και περγαμόντο. Βάλτε μια γουλιά στο στόμα σας και θα απολαύσετε τη φρεσκάδα του. Ένα τέλειο κρασί για το Ελληνικό καλοκαίρι.

Σκλάβα, Αμπελώνες Ζαχαριά
Μια παλαιά λευκή ποικιλία που συνήθιζαν να καλλιεργούν στην περιοχή της Νεμέας, αναβιώνουν οι Αμπελώνες Ζαχαριά. Η σοδειά του 2014 εμφανίζεται με λαμπερό λευκοκίτρινο χρώμα, φινέτσα στο φρουτώδες αρωματικό προφίλ και ευχάριστη ισορροπία στο στόμα.

Ντρούμο, Κυρ-Γιάννη
Premium single vineyard Sauvignon Blanc από την Κυρ Γιάννη και το αμπελοτόπι Ντρούμο στο Αμύνταιο, έναν από τους παλαιότερους αμπελώνες SB στην Ελλάδα. Κρασί έντονου χαρακτήρα, με κομψή μύτη που συνδυάζει γρασίδι και φρούτο, πλούσιο και συγχρόνως δροσιστικό σώμα.
    
Untitled Sauvignon Blanc, Σεμέλη
Νέα σειρά 3 premium προϊόντων από τη Σεμέλη, με την ονομασία Untitled! Αρωματικό και φινετσάτο Sauvignon Blanc, λιπαρό και βανιλάτο Chardonnay, γλυκόπιοτο και δροσιστικό Ροζέ από Αγιωργιτικό-Syrah. Κυκλοφορούν σε περιορισμένη ποσότητα και διατίθενται αποκλειστικά σε κάβες και εστιατόρια.
   
Rosé Ξινόμαυρο, Κτήμα Αρβανιτίδη
Λαμπερό και αχνορόδινο, με συναρπαστικό άρωμα φραγκοστάφυλου και την τυπική φρεσκάδα του Ξινόμαυρου. Το καινούργιο κρασί του κτήματος στον Ασκό Θεσσαλονίκης διαθέτει την προσωπικότητα ενός μοντέρνου ροζέ που θα αναδείξει τα καλοκαιρινά πιάτα.

Βίβλινος Οίνος ροζέ, Κτήμα Βιβλία Χώρα
«Μεσογειακή ποικιλία, με αρώματα λουλουδιών που παραπέμπουν περισσότερο σε λευκό κρασί, αρκετές ανθοκυάνες και λιγότερες τανίνες». Έτσι περιγράφει ο Βασίλης Τσακταρλής τη -μη ταυτοποιημένη ακόμη- ερυθρή ποικιλία του Ν. Καβάλας, από την οποία δημιουργήθηκε το καινούργιο ανοικτόχρωμου στυλ ροζέ του κτήματος.



 
WINE PLUSΚΡΑΣΙΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΤΑΞΙΔΙ...PLUS
WINE PLUS MAGAZINE
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ
ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
WINE CLUB
Οι άνθρωποι του κρασιού
Αμπελο-οινικές περιοχές
Ποικιλίες σταφυλιών
Μαθαίνω το κρασί - Wine school
Το κρασί και εμείς
Δοκιμάσαμε...
Οι άνθρωποι της γεύσης
Προϊόντα + γεύσεις
Συνταγές
Deli on the spot
Χαρτογραφώντας τη γεύση
Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Οι άνθρωποι της φιλοξενίας
Ελλάδα
Ευρώπη
Υπόλοιπος κόσμος
Δρόμοι του κρασιού
Ξενοδοχεία
ΑΡΜΟΝΙΕΣ
SPIRITS
WINE PLUS Καρυωτάκη 5, 546 45 Θεσσαλονίκη, Ελλάς
τηλ. 2310 888311, fax 2310 888312 , e-mail: info@wineplus.gr
Design by Redfish Ispirations
Development by Apogee Information Systems