GR | EN
WINEPLUS ON
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ
NEWSLETTER
LINKS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
HOME WINE PLUS MAGAZINE ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
WINE PLUS ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ WINE CLUB ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΡΑΣΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙ SPIRITS
Οι άνθρωποι του κρασιού | Αμπελο-οινικές περιοχές | Ποικιλίες σταφυλιών | Μαθαίνω το κρασί - Wine school | Το κρασί και εμείς | Δοκιμάσαμε...
Μαλαγουζιά: τα στυλ και η ουσία
της Μαρίας Νέτσικα

Στη συνάντηση Απριλίου 2015 του Wine Club THESSALONIKI'96 δοκιμάσαμε 12 υπέροχες Μαλαγουζιές.
Μαζί μας είχαμε τον οινολόγο και οινοποιό Βαγγέλη Γεροβασιλείου, ο οποίος συνέβαλλε ουσιαστικά στη διάσωση της Μαλαγουζιάς, που στη δεκαετία του 1970 εθεωρείτο εξαφανισμένη και την ήξεραν ελάχιστοι. 

Ιδού οι περιγραφές και τα σχόλια της γευστικής δοκιμής:

Μαλαγουζιά 2014, Κτήμα Πόρτο Καρράς
12.50€

Ωραιότατη και τυπική έκφραση της ποικιλίας με άφθονα εσπεριδοειδή και ξερά βερίκοκα. Η σοδειά του 2014 στον ξηροθερμικό αμπελώνα των Πλαγιών του Μελίτωνα εμφανίζεται με ευχάριστα λιπαρό στόμα και πιπεράτη επίγευση. Μια φρέσκια Μαλαγουζιά που κλείνει στο ποτήρι της τον ήλιο της Χαλκιδικής.

Μαλαγουζιά 2014, Κτήμα Άλφα
8.50€

Ετοιμαστείτε για μύτη με λευκά φρούτα, αλλά και άφθονες ορυκτές, καθώς και πράσινες νότες. Η κομψή γεύση προσγειώνεται απαλά στον ουρανίσκο, για να σβήσει ήρεμα και αργά. Ένα φινετσάτο κρασί για το ανοιξιάτικο τραπέζι. Αποκλειστικά από το αμπελοτόπι Χελώνες στο Αμύνταιο.

Μαλαγουζιά 2014, Κτήμα Αρβανιτίδη
9.50€

«Ελληνική» μύτη που συνδυάζει τους λεμονανθούς με βότανα, φασκόμηλο, μαντζουράνα και βότανα του βουνού. Στο στόμα, η ισορροπία είναι η λέξη-κλειδί: η φρεσκάδα βαδίζει χέρι-χέρι με τον όγκο. Κι έτσι, αυτή η Μαλαγουζιά από τον Ασκό Θεσσαλονίκης αναδεικνύεται σε τέλειο απεριτίφ για τις ζεστές ανοιξιάτικες ημέρες.

Δούρειος 2014, Κτήμα Μπαμπατζιμόπουλου
9.00€

Λαμπερό λευκοκίτρινο κι όλο φρεσκάδα, από τις πλαγιές του Βερτίσκου. Θα αναγνωρίσετε τη λεμονάτη πινελιά δίπλα στο διακριτικό, φίνο άρωμα ροδάκινων και mango. Φίνο και μαλακό, με δροσιστική οξύτητα.

Μαλαγουζιά 2014, Κτήμα Τέχνη Οίνου
10.50€

Το γνωστό κτήμα στο Μικροχώρι  Δράμας, το 2014 δημιούργησε μια Μαλαγουζιά που ποντάρει στην αρωματική φινέτσα και τη δροσιά. Αέρινη και μεταξένια, στο στόμα είναι ντελικάτη και δροσερή, με όχημα την οξύτητα.

Μαλαγουζιά 2014, Κτήμα Γεροβασιλείου
11.50€

Πίσω από τη γοητεία αυτού του κρασιού βρίσκονται χρόνια εμπειρίας και η τελειομανία του δημιουργού του. Χρυσαφένιο, με νότες αγριολούλουδων, όμορφα τυλιγμένες γύρω από αρώματα μαρμελάδας πορτοκαλιού. Τι φρούτο! Η μύτη το χαίρεται πριν από το στόμα και η γλώσσα ζηλεύει. Από την Επανομή Θεσσαλονίκης.

Μαλαγουζιά 2014, Κτήμα Ρωξάνη Μάτσα
9.50€

Τυπική Μαλαγουζιά, αντανακλά τη δουλειά της Ρωξάνης Μάτσα στο οικογενειακό της κτήμα στην Παλλήνη Αττικής. Η μύτη εκφράζεται με τη συνύπαρξη φρέσκων φρούτων, βερίκοκου, εσπεριδοειδών. Ένα κρασί υψηλών γευστικών τόνων ακόμη και για το «δύσκολο» 2014.

Μαλαγουζιά 2014, Απόστολος Λύκος
10.80€

Κρασί λουσμένο στο χρυσαφί φως που αναδύεται από το όνομα και μόνο του σταφυλιού. Κομψό με φίνες λουλουδένιες ανάσες και γεμάτο με τη φρεσκάδα των εσπεριδοειδών.

Μαλαγουζιά 2014, Κτήμα Αβαντίς
9.30€

Η φρέσκια εκδοχή της Μαλαγουζιάς από το γνωστό κτήμα στην Εύβοια, είναι ένα δροσερό κρασί με τη διακριτική μύτη να ανοίγει σε λουλουδάτο φόντο που υπογραμμίζεται από αρώματα φρούτων.

Καλογέρι 2014, Οινοποιείο Παπαγιαννάκου
9.70€

Στο βραβευμένο βιοκλιματικό οινοποιείο του στα Μεσόγεια, ο Βασίλης Παπαγιαννάκος οινοποιεί μια χρυσοκίτρινη Μαλαγουζιά. Πλούσιο και μαλακό κρασί, τελειώνει με ευπρόσδεκτη φρεσκάδα και σεμνές ορυκτές νότες.

Μαλαγουζιά 2014, Τετράμυθος
10.50€

Μαλαγουζιά από το ατμοσφαιρικό άνω Διακοπτό Αιγιαλείας με καθαρό άρωμα εσπεριδοειδών, φρεσκάδα λεμονιού και lime. Μεταξένια, με ωραιότατη οξύτητα που ξεπλένει τη γεύση.

Μάρων 2013, Κίκονες
9.00€

Η μοναδική Μαλαγουζιά 2013 της γευστικής δοκιμής ποντάρει στον όγκο και τη λιπαρότητα, δώρα της συγκεκριμένης σοδειάς. Το σύνολο συμπληρώνουν η ευχάριστη μύτη, όπου κυριαρχούν τα ώριμα και ξερά φρούτα και η έντονη οξύτητα που κάνει πολύ καλή παρέα σε κρέατα και ζυμαρικά με λευκές σάλτσες.


WINE PLUSΚΡΑΣΙΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΤΑΞΙΔΙ...PLUS
WINE PLUS MAGAZINE
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ
ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
WINE CLUB
Οι άνθρωποι του κρασιού
Αμπελο-οινικές περιοχές
Ποικιλίες σταφυλιών
Μαθαίνω το κρασί - Wine school
Το κρασί και εμείς
Δοκιμάσαμε...
Οι άνθρωποι της γεύσης
Προϊόντα + γεύσεις
Συνταγές
Deli on the spot
Χαρτογραφώντας τη γεύση
Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Οι άνθρωποι της φιλοξενίας
Ελλάδα
Ευρώπη
Υπόλοιπος κόσμος
Δρόμοι του κρασιού
Ξενοδοχεία
ΑΡΜΟΝΙΕΣ
SPIRITS
WINE PLUS Καρυωτάκη 5, 546 45 Θεσσαλονίκη, Ελλάς
τηλ. 2310 888311, fax 2310 888312 , e-mail: info@wineplus.gr
Design by Redfish Ispirations
Development by Apogee Information Systems