GR | EN
WINEPLUS ON
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ
NEWSLETTER
LINKS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
HOME WINE PLUS MAGAZINE ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
WINE PLUS ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ WINE CLUB ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΡΑΣΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙ SPIRITS
Οι άνθρωποι του κρασιού | Αμπελο-οινικές περιοχές | Ποικιλίες σταφυλιών | Μαθαίνω το κρασί - Wine school | Το κρασί και εμείς | Δοκιμάσαμε...
Wine Plus wine picks - Μάρτιος 2015
της Μαρίας Νέτσικα

Ο Μάρτης μας επιφύλαξε πολλές και ενδιαφέρουσες γευστικές δοκιμές. Από την επίσκεψη στο Οινόραμα καταγράφω αρκετές νέες, λευκές κυκλοφορίες.

Σαντορίνη 2014, Τσέλεπος
Το καινούργιο κρασί του Γιάννη Τσέλεπου είναι μια θαυμάσια Σαντορίνη που οινοποιείται στην Κανάβα Χρυσού. Κρυστάλλινη, με καλά εκφρασμένη οξύτητα, με άγουρα φρούτα, όγκο, φρεσκάδα και την τυπική μεταλλική επίγευση των Ασύρτικων του νησιού.

Τρεις τρεις παράδες… Κτήμα Γ. Κοκοτού
Εδώ, το γνωστό κτήμα στη Σταμάτα Αττικής επενδύει σε ένα χαρμάνι Ροδίτη και Gewürztraminer (50% - 50%). Κρασί με στρώματα τριαντάφυλλου και νότες εξωτικών φρούτων. Φινετσάτο, με φρεσκάδα λεμονιού και δροσιστική οξύτητα. Όπως εξηγεί ο Γιώργος Κοκοτός: «το όνομα παραπέμπει στο πουλί α΅πελουργός, που λέγεται και κρασοπούλος και τη συνήθειά του να μπαίνει στ' αμπέλια και να κελαηδά ένα μελωδικό και ανόμοιαστο μ' άλλα λαλήματα. -Τρρ, τρρ, τρρ, τούρου, ρούρου, ρού- ρου, ρί! - δηλαδή, τρεις, τρεις, τρεις παράδες το κρασί.»

Viognier 2014, Κτήμα Παλυβού
Ένα ακόμη κρασί δυναμίτης από τον Γιώργο Παλυβό. Viognier που ζύμωσε σε καινούργια δρύινα βαρέλια για 20 ημέρες. Αποτέλεσμα; Χρυσοκίτρινο χρώμα και ανοιχτό άρωμα, στο οποίο τα φρούτα αγκαλιάζονται από τη φίνα δρύινη ανάσα. Στο στόμα η αίσθηση του όγκου ισορροπεί με το νεύρο.

Ορεινός Ήλιος 2014, λευκός
Νέα εμφάνιση, αλλά και καινούργια ποικιλιακή σύνθεση για τον λευκό Ορεινό Ήλιο. Μοσχοφίλερο από τη Μαντίνεια και Sauvignon Blanc από την Αιγιάλεια είναι υπεύθυνα για τα ροδοπέταλα και τα εσπεριδοειδή -αντίστοιχα- της μύτης, για τη φινετσάτη γεύση και τη φρεσκάδα.

Ρομπόλα βαρέλι 2013, Συνεταιρισμός Παραγωγών Ρομπόλας Κεφαλληνίας
H Robola Coop οινοποιεί σταφύλια Ρομπόλας από επιλεγμένους ορεινούς αμπελώνες στα Ομαλά -τους ίδιους που επιλέγει και για το San Gerasimo-. Μετά από 6 μήνες σε δρύινο βαρέλι Nadalié και ακόμη 12 στη φιάλη, το κρασί εμφανίζεται με ωραία ισορροπία φρούτου-βανίλιας, γεμάτης γεύσης-ζωηρής οξύτητας.


WINE PLUSΚΡΑΣΙΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΤΑΞΙΔΙ...PLUS
WINE PLUS MAGAZINE
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ
ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
WINE CLUB
Οι άνθρωποι του κρασιού
Αμπελο-οινικές περιοχές
Ποικιλίες σταφυλιών
Μαθαίνω το κρασί - Wine school
Το κρασί και εμείς
Δοκιμάσαμε...
Οι άνθρωποι της γεύσης
Προϊόντα + γεύσεις
Συνταγές
Deli on the spot
Χαρτογραφώντας τη γεύση
Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Οι άνθρωποι της φιλοξενίας
Ελλάδα
Ευρώπη
Υπόλοιπος κόσμος
Δρόμοι του κρασιού
Ξενοδοχεία
ΑΡΜΟΝΙΕΣ
SPIRITS
WINE PLUS Καρυωτάκη 5, 546 45 Θεσσαλονίκη, Ελλάς
τηλ. 2310 888311, fax 2310 888312 , e-mail: info@wineplus.gr
Design by Redfish Ispirations
Development by Apogee Information Systems