GR | EN
WINEPLUS ON
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ
NEWSLETTER
LINKS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
HOME WINE PLUS MAGAZINE ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
WINE PLUS ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ WINE CLUB ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΡΑΣΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙ SPIRITS
Οι άνθρωποι του κρασιού | Αμπελο-οινικές περιοχές | Ποικιλίες σταφυλιών | Μαθαίνω το κρασί - Wine school | Το κρασί και εμείς | Δοκιμάσαμε...
Thema ροζέ, Κτήμα Παυλίδη
thema_rose.jpg 
Η οικογένεια Παυλίδη στη Δράμα, ασχολείται με τα μάρμαρα. Έχει δημιουργήσει μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες στην Ελλάδα, στον κλάδο της, και τη μοναδική που παράγει γρανίτη. Ο μικρότερος γιος της οικογένειας όμως, ο Χριστόφορος Παυλίδης αποφάσισε να ασχοληθεί με κάτι διαφορετικό. Κι έτσι το 1998 ξεκίνησε το στήσιμο του Κτήματος Παυλίδη. Καταρχάς, εγκατέστησε 30 στρέμματα αμπελιών στα Κοκκινόγεια Δράμας. Η περιοχή που επέλεξε βρίσκεται πάνω στον δρόμο για το Νευροκόπι, το σπήλαιο του Μαρά και το χιονοδρομικό του Φαλακρού. Σε υψόμετρο 220 μέτρων, αργιλοπηλώδες έδαφος και μ' ένα μόνιμο απογευματινό αεράκι  να απομακρύνει την υγρασία και τις αρρώστιες, αποδείχτηκε ιδανική για το αμπέλι κι έτσι η φύτευση συνεχίστηκε. Σήμερα ο αμπελώνας έχει φτάσει τα 600 στρέμματα, εκ των οποίων τα 200 στα Κοκκινόγεια και τα υπόλοιπα στην Περιχώρα Δράμας.
Τα σταφύλια από τους ιδιόκτητους αμπελώνες υποδέχεται το πρωτοποριακής αισθητικής οινοποιείο. Με γραμμές λιτές, απολύτως μοντέρνες, που παραπέμπουν ευθέως σε οινοποιεία του Νέου Κόσμου, φιλοξενεί τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό. Εδώ παράγονται τα κρασιά του κτήματος που διακρίνονται για το μοντέρνο στυλ και την πληθωρικότητά τους.

Ας δοκιμάσουμε το Thema ροζέ από Tempranillo.

To ζωηρό τριανταφυλλί χρώμα της σοδιάς του 2011, θα σας κλέψει την καρδιά. Το άρωμά του θα σας ταξιδέψει σε ολάνθιστους κήπους. Βάλτε μια γουλιά στο στόμα σας και θα απολαύσετε τη φρεσκάδα, τη θέρμη και τον πλούτο του. Πάρτε μια βαθιά εισπνοή και θα αισθανθείτε την ευωδιά του στο στόμα σας.

Το κρασί προκύπτει από τον συνδυασμό δύο μεθόδων παραγωγής ροζέ κρασιών. Μια παρτίδα πιέζεται απευθείας στο πιεστήριο, σαν να επρόκειτο για λευκή οινοποίηση, ενώ μια δεύτερη προκύπτει με αφαίμαξη από τη δεξαμενή στην οποία τα στέμφυλα του Tempranillo βρίσκονται για προζυμωτική εκχύλιση. Μετά την ένωση των δύο παρτίδων, το κρασί παραμένει στη δεξαμενή μαζί με τις λάσπες του για 3 μήνες.

Απολαύστε το Thema ροζέ δίπλα σε μακαρονάδες με κόκκινες σάλτσες, σε τηγανητά μπαρμπούνια ή ψάρια στα κάρβουνα.
WINE PLUSΚΡΑΣΙΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΤΑΞΙΔΙ...PLUS
WINE PLUS MAGAZINE
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ
ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
WINE CLUB
Οι άνθρωποι του κρασιού
Αμπελο-οινικές περιοχές
Ποικιλίες σταφυλιών
Μαθαίνω το κρασί - Wine school
Το κρασί και εμείς
Δοκιμάσαμε...
Οι άνθρωποι της γεύσης
Προϊόντα + γεύσεις
Συνταγές
Deli on the spot
Χαρτογραφώντας τη γεύση
Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Οι άνθρωποι της φιλοξενίας
Ελλάδα
Ευρώπη
Υπόλοιπος κόσμος
Δρόμοι του κρασιού
Ξενοδοχεία
ΑΡΜΟΝΙΕΣ
SPIRITS
WINE PLUS Καρυωτάκη 5, 546 45 Θεσσαλονίκη, Ελλάς
τηλ. 2310 888311, fax 2310 888312 , e-mail: info@wineplus.gr
Design by Redfish Ispirations
Development by Apogee Information Systems