GR | EN
WINEPLUS ON
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ
NEWSLETTER
LINKS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
HOME WINE PLUS MAGAZINE ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
WINE PLUS ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ WINE CLUB ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΡΑΣΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙ SPIRITS
Οι άνθρωποι του κρασιού | Αμπελο-οινικές περιοχές | Ποικιλίες σταφυλιών | Μαθαίνω το κρασί - Wine school | Το κρασί και εμείς | Δοκιμάσαμε...
Σαντορίνη, Οινοποίηση Χατζηδάκη
SantoriniHatzidaki2.jpg 
Φυρά, Ημεροβίγλι, Οία. Μια φορά νάρθεις σ' αυτό το νησί φτάνει, σ' έχει κάνει δέσμιό του. Πως να ξεχάσεις τα λευκό των σπιτιών που λαμποκοπούν στον ανελέητο ήλιο; Την πληγή της καλντέρας που κάποτε πλημμύρισε θάλασσα; Τους κόκκινους βράχους που χάνονται σε τρομακτικά βάθη; Πρέπει να το ομολογήσεις. Τη Σαντορίνη την ερωτεύθηκες ανεπανόρθωτα. Με το δίκιο σου βέβαια. Η ομορφιά της είναι ανεπανάληπτη.

Ομολογώ την αδυναμία μου στη Σαντορίνη, αλλά και στα κρασιά της.
Στις ημέρες μας κυκλοφορούν αρκετές, περισσότερες από 15 διαφορετικές ετικέτες Σαντορίνη. Εμείς σήμερα θα δοκιμάσουμε αυτή που μας προτείνει ο Χαρίδημος Χατζηδάκης, οινολόγος ο ίδιος, που από το 1997 πέρασε και στον χώρο της οινοπαραγωγής.

Το οινοποιείο του, ένα λιλιπούτειο παλιό υπόσκαφο που ανακαινίστηκε, βρίσκεται στον Πύργο. Και στην έξοδο του χωριού, πάνω στον δρόμο που οδηγεί στο μοναστήρι του Προφήτη Ηλία, συναντάμε τ' αμπέλια που καλλιεργούνται σύμφωνα με τις απαιτήσεις της βιολογικής γεωργίας.

Η Σαντορίνη Χατζηδάκη φτιάχτηκε από σταφύλια Ασύρτικου, Αθηριού και Αηδανιού, σε ποσοστά 90%, 5% και 5% αντίστοιχα. Σερβιρισμένο στο ποτήρι, το κρασί έχει θελκτική, κρυστάλλινη όψη με χρυσαφιές και πρασινωπές ανταύγειες. Διαθέτει πλούσια μύτη με αρώματα λεμονανθών. Είναι ζωηρό με τη χαρακτηριστική οξύτητα του Ασύρτικου. Η παραμονή όμως για 20 μήνες πάνω στις οινολάσπες, του πρόσφερε τον εξισορροπητικό πλούτο σώματος.
 
Είναι ιδανικός σύντροφος της θαλασσινής κουζίνας, αν όμως βρεθείτε στο «νησί», σας προτείνω να το συνοδεύσετε με γεύσεις της παραδοσιακής του κουζίνας που χρησιμοποιεί ευρηματικά τα φτωχά υλικά του άνυδρου τόπου. Όπως: φάβα με κρεμμύδι, λάδι και ρίγανη, ξεροψημένοι ντοματοκεφτέδες, χλωρό (ντόπιο φρέσκο λευκό τυρί), κουνέλι με μπαχάρι και θρούμπα. Μ.Ν.
 
 
WINE PLUSΚΡΑΣΙΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΤΑΞΙΔΙ...PLUS
WINE PLUS MAGAZINE
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ
ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
WINE CLUB
Οι άνθρωποι του κρασιού
Αμπελο-οινικές περιοχές
Ποικιλίες σταφυλιών
Μαθαίνω το κρασί - Wine school
Το κρασί και εμείς
Δοκιμάσαμε...
Οι άνθρωποι της γεύσης
Προϊόντα + γεύσεις
Συνταγές
Deli on the spot
Χαρτογραφώντας τη γεύση
Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Οι άνθρωποι της φιλοξενίας
Ελλάδα
Ευρώπη
Υπόλοιπος κόσμος
Δρόμοι του κρασιού
Ξενοδοχεία
ΑΡΜΟΝΙΕΣ
SPIRITS
WINE PLUS Καρυωτάκη 5, 546 45 Θεσσαλονίκη, Ελλάς
τηλ. 2310 888311, fax 2310 888312 , e-mail: info@wineplus.gr
Design by Redfish Ispirations
Development by Apogee Information Systems