GR | EN
WINEPLUS ON
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ
NEWSLETTER
LINKS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
HOME WINE PLUS MAGAZINE ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
WINE PLUS ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ WINE CLUB ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΡΑΣΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙ SPIRITS
Οι άνθρωποι του κρασιού | Αμπελο-οινικές περιοχές | Ποικιλίες σταφυλιών | Μαθαίνω το κρασί - Wine school | Το κρασί και εμείς | Δοκιμάσαμε...
Μαντινεία 2010, Οινοποιία Μποσινάκη
MANTINEIA_bosinaki.JPG 
Η οικογένεια Μποσινάκη επιλέγει τα σταφύλια για τη Μαντινεία της από αμπέλια στις θέσεις Αγιωργίτικα, Στενό και Λιθοβούνια, σε υψόμετρο 650 μέτρων.
Το έδαφος στην περιοχή είναι αργιλοπηλώδες, ενώ η πλάγια κλίση βοηθά στην καλύτερη αποστράγγιση των αμπελιών.
Έτσι για τον τρύγο του 2010, που άρχισε στα τέλη Οκτωβρίου (!!), οι αποδόσεις δεν ξεπέρασαν τα 850 κιλά ανά στρέμμα.
 
Στα σταφύλια εφαρμόσθηκε προζυμωτική εκχύλιση 6 ωρών, η οποία εκτός από το καθαρό ποικιλιακό άρωμα, έδωσε επιπλέον στο κρασί και τις διακριτικές ρόδινες ανταύγειες.

Με έντονο τριανταφυλλένιο χαρακτήρα και φινετσάτη γεύση, η Μαντινεία Μποσινάκη αποδεικνύεται υπέροχο καλοκαιρινό απεριτίφ, αλλά και συνοδός πιάτων με θαλασσινά.
WINE PLUSΚΡΑΣΙΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΤΑΞΙΔΙ...PLUS
WINE PLUS MAGAZINE
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ
ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
WINE CLUB
Οι άνθρωποι του κρασιού
Αμπελο-οινικές περιοχές
Ποικιλίες σταφυλιών
Μαθαίνω το κρασί - Wine school
Το κρασί και εμείς
Δοκιμάσαμε...
Οι άνθρωποι της γεύσης
Προϊόντα + γεύσεις
Συνταγές
Deli on the spot
Χαρτογραφώντας τη γεύση
Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Οι άνθρωποι της φιλοξενίας
Ελλάδα
Ευρώπη
Υπόλοιπος κόσμος
Δρόμοι του κρασιού
Ξενοδοχεία
ΑΡΜΟΝΙΕΣ
SPIRITS
WINE PLUS Καρυωτάκη 5, 546 45 Θεσσαλονίκη, Ελλάς
τηλ. 2310 888311, fax 2310 888312 , e-mail: info@wineplus.gr
Design by Redfish Ispirations
Development by Apogee Information Systems