GR | EN
WINEPLUS ON
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ
NEWSLETTER
LINKS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
HOME WINE PLUS MAGAZINE ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
WINE PLUS ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ WINE CLUB ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΡΑΣΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙ SPIRITS
Οι άνθρωποι του κρασιού | Αμπελο-οινικές περιοχές | Ποικιλίες σταφυλιών | Μαθαίνω το κρασί - Wine school | Το κρασί και εμείς | Δοκιμάσαμε...
Κτήμα Κατσαρού
Ktima_Katsarou.jpg 
85% Cabernet Sauvignon και 15% Merlot που καλλιεργούνται στην Κρανιά, ψηλά στις πλαγιές του Ολύμπου.
Αποτέλεσμα;
Ένα δυνατό κρασί με δομή και ισορροπία που θυμίζουν κλασικό
Bordeaux. Με αρώματα πράσινης πιπεριάς και μαύρων φρούτων που ντύνονται διακριτικά με βανίλια. Γεύση που αρέσει σε όλους.
 
Από τα πρώτα ελληνικά κρασιά παλαίωσης που κυκλοφόρησαν, συνεχίζει την πετυχημένη του πορεία συνδυάζοντας το φρούτο, με τη φινέτσα και την κομψότητα.
 
Ο παραδοσιακός αμπελώνας της Κρανιάς Ολύμπου βρίσκεται σε υψόμετρο 700 μ. Εδώ, στις ανατολικές πλαγιές του Ολύμπου το μικροκλίμα είναι υπέροχο. Οι βροχοπτώσεις, αραιές. Το καλοκαίρι, αρκετά δροσερό, ευνοείται από τις θαλασσινές πρωινές αύρες του Αιγαίου και τους βουνίσιους απογευματινούς αέρηδες. Το υπέδαφος, εξαιρετικό. Ευνοεί την καλλιέργεια του αμπελιού.

Όλα τα παραπάνω οδήγησαν, πριν από 27 χρόνια, την οικογένεια του γιατρού Δημήτρη Κατσαρού στην εγκατάσταση ενός νέου αμπελώνα. Τα σταφύλια που επέλεξαν ήταν τα Cabernet Sauvignon και Merlot, αμφότερα γαλλικά, εκλεκτά και με σίγουρη επιτυχία στην συνύπαρξή τους.
Κάπως έτσι δημιουργήθηκε το ερυθρό Κτήμα Κατσαρού που σημείωσε μεγάλο σουξέ από την αρχή της κυκλοφορίας του. Επιπλέον, το μικρό μέγεθος της παραγωγής το καθιστούσε αρκετά δυσεύρετο. Λίγο αργότερα το κρασί έλαβε την ένδειξη Τοπικός Οίνος Κρανιάς. Σήμερα στον αμπελώνα καλλιεργείται και
Chardonnay για την παραγωγή του λευκού Τοπικού Οίνου.
 
WINE PLUSΚΡΑΣΙΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΤΑΞΙΔΙ...PLUS
WINE PLUS MAGAZINE
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ
ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
WINE CLUB
Οι άνθρωποι του κρασιού
Αμπελο-οινικές περιοχές
Ποικιλίες σταφυλιών
Μαθαίνω το κρασί - Wine school
Το κρασί και εμείς
Δοκιμάσαμε...
Οι άνθρωποι της γεύσης
Προϊόντα + γεύσεις
Συνταγές
Deli on the spot
Χαρτογραφώντας τη γεύση
Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Οι άνθρωποι της φιλοξενίας
Ελλάδα
Ευρώπη
Υπόλοιπος κόσμος
Δρόμοι του κρασιού
Ξενοδοχεία
ΑΡΜΟΝΙΕΣ
SPIRITS
WINE PLUS Καρυωτάκη 5, 546 45 Θεσσαλονίκη, Ελλάς
τηλ. 2310 888311, fax 2310 888312 , e-mail: info@wineplus.gr
Design by Redfish Ispirations
Development by Apogee Information Systems