GR | EN
WINEPLUS ON
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ
NEWSLETTER
LINKS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
HOME WINE PLUS MAGAZINE ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
WINE PLUS ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ WINE CLUB ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΡΑΣΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙ SPIRITS
Οι άνθρωποι του κρασιού | Αμπελο-οινικές περιοχές | Ποικιλίες σταφυλιών | Μαθαίνω το κρασί - Wine school | Το κρασί και εμείς | Δοκιμάσαμε...
Ημερολόγιο γαστρο-οινικών εξερευνήσεων – Παρίσι 2018

Η φετινή œno/gastronomique περιήγηση στο Παρίσι ξεκίνησε από το «110 de Taillevent». Το διάσημο, super γαστρονομικό εστιατόριο Taillevent ανήκει στην οικογένεια Gardinier (ιδιοκτήτρια ενός από τα κορυφαία ξενοδοχεία της Καμπανίας, του Les Crayères στη Reims, αλλά μέχρι προσφάτως και του Château Phélan-Ségur στο Saint-Estèphe). Οι αδελφοί Gardinier αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν την τεράστια κάβα του ρεστοράν δημιουργώντας τη μπρασερί «110 de Taillevent» με το νούμερο 110 να παραπέμπει στον αριθμό των κρασιών που προτείνουν σε ποτήρι! Η ιδέα είναι απλή και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα: για κάθε ένα από τα 30 πιάτα του μενού οι sommelier προτείνουν 4 διαφορετικά ποτήρια, καθένα από διαφορετική γκάμα τιμής. Δοκιμάσαμε πιάτα και κρασιά σε κλασικούς και «επικίνδυνους» συνδυασμούς, φάγαμε, ήπιαμε και περάσαμε υπέροχα.

Το Dîner de Gala των Vinalies Internationales είναι πάντα μια αξέχαστη εμπειρία, και το φετινό δείπνο δεν ήταν εξαίρεση! Οι γαλαντόμοι Γάλλοι οινολόγοι μας δεξιώθηκαν στο απαστράπτον Hôtel Plaza Athénée με το μενού να φέρει τη χειρόγραφη υπογραφή του Alain Ducasse. Τα πιάτα μάς πρόσφεραν έντονη εικαστική απόλαυση και γευστικές συγκινήσεις. Για το κρεσέντο της αρμονίας δεν θα προσθέσω παρά μόνο τις ετικέτες των κρασιών: 2006 Magnum de Champagne Moët & Chandon Grand Vintage, 2006 Hermitage La Chapelle Domaine Paul Jaboulet Aîné και 1989 Rivesaltes Grand Réserve Dom Brial!!

Ο οποίος Alain Ducasse, παρεμπιπτόντως, έχει αναλάβει και το εστιατόριο των ανακτόρων των Βερσαλλιών, το Ore. Δυστυχώς, δεν προλάβαμε να το επισκεφτούμε (τους χειμερινούς μήνες σερβίρει μέχρι τις 17:30) παρηγορηθήκαμε όμως με αρκετά ποτήρια 2009 Magnum de Champagne De Saint Galle στο ντιζαϊνάτο lobby του Hôtel Le Louis Versailles Château από την "κολεξιόν" MGallery της Sofitel.

Και βεβαίως, δεν παραλείψαμε την καθιερωμένη πλέον επίσκεψη στο très chic Comptoir Le Chocolat Alain Ducasse. Όπως σας έχω ξαναπεί, ο maître ξεχωρίζει τις σοκολατένιες δημιουργίες του σε τρεις οικογένειες: τις ganaches, τις πραλίνες και τις τρούφες. Από κει και πέρα.. το χάος! Πόσο αρωματικό, όμως, και εύγευστο χάος διαφορετικών συνταγών, υφών, αρωμάτων… Κι όπως ήταν αναμενόμενο, δεν μπόρεσα ούτε και φέτος να αντισταθώ στην απίστευτα μακριά επίγευση της ganache gourmande passion & coco!


WINE PLUSΚΡΑΣΙΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΤΑΞΙΔΙ...PLUS
WINE PLUS MAGAZINE
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ
ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
WINE CLUB
Οι άνθρωποι του κρασιού
Αμπελο-οινικές περιοχές
Ποικιλίες σταφυλιών
Μαθαίνω το κρασί - Wine school
Το κρασί και εμείς
Δοκιμάσαμε...
Οι άνθρωποι της γεύσης
Προϊόντα + γεύσεις
Συνταγές
Deli on the spot
Χαρτογραφώντας τη γεύση
Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Οι άνθρωποι της φιλοξενίας
Ελλάδα
Ευρώπη
Υπόλοιπος κόσμος
Δρόμοι του κρασιού
Ξενοδοχεία
ΑΡΜΟΝΙΕΣ
SPIRITS
WINE PLUS Καρυωτάκη 5, 546 45 Θεσσαλονίκη, Ελλάς
τηλ. 2310 888311, fax 2310 888312 , e-mail: info@wineplus.gr
Design by Redfish Ispirations
Development by Apogee Information Systems