GR | EN
WINEPLUS ON
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ
NEWSLETTER
LINKS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
HOME WINE PLUS MAGAZINE ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
WINE PLUS ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ WINE CLUB ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΡΑΣΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙ SPIRITS
Οι άνθρωποι του κρασιού | Αμπελο-οινικές περιοχές | Ποικιλίες σταφυλιών | Μαθαίνω το κρασί - Wine school | Το κρασί και εμείς | Δοκιμάσαμε...
Ημερολόγιο γευστικών εξερευνήσεων – Χριστούγεννα 2015 & Πρωτοχρονιά 2016

Τώρα που η χρυσόσκονη των ημερών σιγά-σιγά κατακάθεται, καταγράφω στο Ημερολόγιο γευστικών εξερευνήσεων τις πρόσφατες γευστικές δοκιμές μας. Μοιράζομαι μαζί σας τις εντυπώσεις από μια σειρά καταπληκτικών παλαιωμένων επιλογών από την κάβα μας, που κατάφεραν να λαμπρύνουν τις τελευταίες ημέρες μιας -πρωτοφανώς- αβέβαιης και αγχωτικής χρονιάς.

Velvet Brut 2002, Cair
Μεγάλη και πολύ ευχάριστη έκπληξη η Velvet της Cair από το χαρμάνι Chardonnay – Αθήρι! Με ωραιότατη εξέλιξη στον χρόνο, διατηρεί τη φρεσκάδα της γεύσης σε λεπτή ισορροπία με την ωριμότητα. Το εξωτικό φρούτο της μύτης εμφανίζεται ντυμένο με μανδύα μελιού και κόρας ψωμιού! Θαυμάσαμε και τα μακριά κορδόνια των φίνων φυσαλίδων που κατέληγαν σε επίμονο δακτυλίδι αφρού.

Brut Première Cuvée, Champagne Bruno Paillard

Καλωσορίσαμε τη νέα χρονιά με μια γοητευτική NV σαμπάνια, η οποία περίμενε υπομονετικά για μια εξαετία στην κάβα μας. Πρώτο σχόλιο: το σοφιστικέ «αντικέ» χρυσαφί χρώμα. Συνέχεια με την έντονη μύτη φρυγανισμένου ψωμιού που αγκαλιάζει τα εσπεριδοειδή γλυκά του κουταλιού. Δροσιστική και φινετσάτη, τελείωσε με μια τσαχπίνικα γλυκιά νότα. Εκλεκτό χαρμάνι από την τριάδα των σταφυλιών της Καμπανίας: Ch 33%, PN 45%, PM 22%.

Cabernet–Merlot 2003, Κτήμα Αρβανιτίδη
Η δεύτερη σοδειά κυκλοφορίας του αγαπημένου μου ερυθρού του κτήματος! Ανοίξαμε με αδημονία τη φιάλη και… η εκπληκτική σοδειά του 2003, δικαίωσε και μετά από μια δωδεκαετία τα βραβεία που απέσπασε! Με σαγηνευτική πολυπλοκότητα ξετύλιξε άνετα ένα αρωματικό κουβάρι γεμάτο κοκκινόμαυρα φρούτα, ταμπάκο και γλυκά μπαχαρικά. Σοβαρό, αλλά με άφθονο φρούτο και μεταξένια αίσθηση στο στόμα.

Bin 28 Kalimna Shiraz 2001, Penfolds
Ένα πραγματικό μεστό Shiraz, από τον ξακουστό αμπελώνα Kalimna –με τη συνεισφορά, ωστόσο, και άλλων λιγότερο γνωστών- της ξακουστής Αυστραλιανής οινοποιίας. Ο ποικιλιακός χαρακτήρας διαφυλάσσεται με τη χρήση μεγάλων βαρελιών σε 2η και 3η χρήση. Εμείς θαυμάσαμε και απολαύσαμε το βαθυκόκκινο χρώμα, την τρομερή μύτη, με απανωτά ξεσπάσματα δαμάσκηνου και μπαχαρικών, την ακόμη στιβαρή δομή και το ιδιαίτερα μακρύ τελείωμα.

Grande Reserve Νάουσα 2000, Boutari
Στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι ανοίξαμε μια επετειακή φιάλη, 6 λίτρων, που κυκλοφόρησε για τα 125 χρόνια της Boutari. Η συναρπαστική αρωματική πολυπλοκότητα του παλαιωμένου Ξινόμαυρου, που ξετρελαίνει τους οπαδούς του, η ελκυστική οξύτητα, οι τανίνες -φιλικές πλέον-… όλα ήταν εκεί, αποδεικνύοντας περίτρανα τα χρόνια εμπειρίας της εταιρείας στη Νάουσα.

Καλή μας χρονιά! 


WINE PLUSΚΡΑΣΙΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΤΑΞΙΔΙ...PLUS
WINE PLUS MAGAZINE
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ
ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
WINE CLUB
Οι άνθρωποι του κρασιού
Αμπελο-οινικές περιοχές
Ποικιλίες σταφυλιών
Μαθαίνω το κρασί - Wine school
Το κρασί και εμείς
Δοκιμάσαμε...
Οι άνθρωποι της γεύσης
Προϊόντα + γεύσεις
Συνταγές
Deli on the spot
Χαρτογραφώντας τη γεύση
Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Οι άνθρωποι της φιλοξενίας
Ελλάδα
Ευρώπη
Υπόλοιπος κόσμος
Δρόμοι του κρασιού
Ξενοδοχεία
ΑΡΜΟΝΙΕΣ
SPIRITS
WINE PLUS Καρυωτάκη 5, 546 45 Θεσσαλονίκη, Ελλάς
τηλ. 2310 888311, fax 2310 888312 , e-mail: info@wineplus.gr
Design by Redfish Ispirations
Development by Apogee Information Systems