GR | EN
WINEPLUS ON
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ
NEWSLETTER
LINKS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
HOME WINE PLUS MAGAZINE ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
WINE PLUS ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ WINE CLUB ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΡΑΣΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙ SPIRITS
Οι άνθρωποι του κρασιού | Αμπελο-οινικές περιοχές | Ποικιλίες σταφυλιών | Μαθαίνω το κρασί - Wine school | Το κρασί και εμείς | Δοκιμάσαμε...
Μάρτιος 2015 στη Βουργουνδία
της Μαρίας Νέτσικα

Η προηγούμενη εβδομάδα ήταν ιδιαίτερα γενναιόδωρη σε συναρπαστικές εμπειρίες. Ορισμένες από αυτές καταγράφω στην παρούσα Οίνου αφήγηση με γευστικές εντυπώσεις από τα 3 περισσότερο εντυπωσιακά κρασιά που απολαύσαμε στο ταξίδι με τους Γάλλους οινολόγους στη μυθική αμπελουργική ζώνη.

Ιδού η ανταπόκριση:

Nuits-Saint-Georges rouge 2008, 1er Cru Aux Perdrix, Domaine des Perdrix
To Domaine des Perdrix κατέχει το 99% αυτού του 1er Cru (3,50 εκτάρια) στη νότια Nuits-Saint-Georges. Τυπικότατο Pinot Noir με τανίνες μεταξένιες και ώριμες. Η ανοιχτή μύτη ξεδιπλώθηκε αργά, ελευθερώνοντας αρώματα μαύρων φρούτων και καλοδεχούμενες ζωικές νύξεις. Η οξύτητα περιμένε υπομονετικά για να κλείσει την παράσταση και το ανέδειξε σε ιδανικό καβαλιέρο ενός εμβληματικού μενταγιόν βοδινού με σπανάκι, comté και μυρωδάτη μαύρη τρούφα.

Vosne Romanée Les Charmes de Mazières 2012, Domaine Cuyon
Επιλογή από τα καλύτερα παλαιά αμπέλια του domaine (ηλικίας τουλάχιστον 60 χρόνων) και ωρίμαση σε καινούργια βαρέλια. Οι αδελφοί Guyon εφαρμόζουν μακριές εκχυλίσεις (25-28 ημέρες) αλλά σχετικά σύντομη παραμονή στο ξύλο (10 – 14 μήνες) πετυχαίνοντας την επιθυμητή φινέτσα. Το κρασί τους συνδυάζει την εκφραστικότητα και τη δύναμη, την κομψότητα και τη στρογγυλάδα. Το απολαύσαμε δίπλα σε σιγο-μαγειρεμένα πουλερικά που συνοδευόταν από millefeuille καρότου και παντζαριού.
 
Volnay Caillerets Ancienne Cuvée Carnot 2005, Domaine Bouchard Père & Fils
Ο Βουργουνδός κολοσσός Domaine Bouchard Père & Fils κατέχει το 1/3 του 1er Cru (3,76 εκτάρια) Volnay Caillerets. Το κρασί, με εξαιρετική αντοχή χρώματος για Pinot Noir 10 ετών, ξεκινά με αναγνωρίσιμη μύτη λουλουδιών και βατόμουρου πριν αναδείξει το μεγάλο βάθος ενός μπουκέτου πικάντικων μπαχαρικών. Η κορυφαία σοδειά του 2005 εμφανίζεται με μεταξένια υφή και δύναμη, η οποία τονίζεται από τη φίνα οξύτητα και την πολυπλοκότητα στην αρωματική επίγευση που έρχεται και ξαναέρχεται και ξαναέρχεται… Ένα καταπληκτικό κρασί που απολαύσαμε αργά, με περίσκεψη, δίπλα σε ένα πλατώ τοπικών τυριών.

 
WINE PLUSΚΡΑΣΙΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΤΑΞΙΔΙ...PLUS
WINE PLUS MAGAZINE
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ
ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
WINE CLUB
Οι άνθρωποι του κρασιού
Αμπελο-οινικές περιοχές
Ποικιλίες σταφυλιών
Μαθαίνω το κρασί - Wine school
Το κρασί και εμείς
Δοκιμάσαμε...
Οι άνθρωποι της γεύσης
Προϊόντα + γεύσεις
Συνταγές
Deli on the spot
Χαρτογραφώντας τη γεύση
Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Οι άνθρωποι της φιλοξενίας
Ελλάδα
Ευρώπη
Υπόλοιπος κόσμος
Δρόμοι του κρασιού
Ξενοδοχεία
ΑΡΜΟΝΙΕΣ
SPIRITS
WINE PLUS Καρυωτάκη 5, 546 45 Θεσσαλονίκη, Ελλάς
τηλ. 2310 888311, fax 2310 888312 , e-mail: info@wineplus.gr
Design by Redfish Ispirations
Development by Apogee Information Systems