GR | EN
WINEPLUS ON
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ
NEWSLETTER
LINKS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
HOME WINE PLUS MAGAZINE ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
WINE PLUS ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ WINE CLUB ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΡΑΣΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙ SPIRITS
Οι άνθρωποι του κρασιού | Αμπελο-οινικές περιοχές | Ποικιλίες σταφυλιών | Μαθαίνω το κρασί - Wine school | Το κρασί και εμείς | Δοκιμάσαμε...
Φεβρουάριος 2015. Οι Γεύσεις της Κίνας… τα κρασιά!
της Μαρίας Νέτσικα

Γνωριμία με την πολύχρωμη και πολυδιάστατη κινεζική κουζίνα μας επιφύλαξε το δείπνο της Wine Plus στο εστιατόριο Chan του The Met Hotel. Αρωματικά λευκά, στιβαρά ροζέ και πικάντικα ερυθρά κρασιά αναδείχθηκαν τέλειοι παρτενέρ των δημιουργιών του executive chef του ξενοδοχείου Δημήτρη Τσανανά.

Ιδού η ανταπόκριση:

Η βραδιά ξεκίνησε με ένα ποτήρι Blink. Λευκό, ξηρό αφρώδες από Μοσχάτο Αλεξανδρείας. Φινετσάτο, ανάλαφρο, παιχνιδιάρικο στην εμφάνιση και το στόμα. Τα τριαντάφυλλα και τα φρούτα της μύτης έκαναν την εμφάνισή τους και στο στόμα, όπου και εγκαταστάθηκαν για αρκετή ώρα. Όση χρειαζόταν για να ακομπανιάρουν τη ζωηρή γλυκόξινη σάλτσα που συνόδευε το εξαιρετικό, κριτσανιστό spring roll με κοτόπουλο και λαχανικά.

Συνεχίσαμε με τη σαλάτα τραγανών λαχανικών με μοσχαρίσιο φιλέτο και chili-sour sauce. Η θαυμάσια πικάντικη σάλτσα συνάντησε το ιδεώδες διάλειμμα δροσιάς σε δύο ροζέ κρασιά. Το Thema rosé 2014, Κτήμα Παυλίδη (Π.Γ.Ε. Δράμα) ένα ελκυστικό 100% Tempranillo από τα Κοκκινόγεια Δράμας. Με λαμπερό τριανταφυλλένιο χρώμα, απολαυστικά φρέσκια μύτη, πλούσια δομή, δύναμη και παιχνιδιάρα οξύτητα. Και το Δρυόπη ροζέ 2014, Κτήμα Δρυόπη (Π.Γ.Ε. Πελοπόννησος), ένα μοντέρνο ροζέ από Αγιωργίτικο που έφτασε στο τραπέζι για να μας αποπλανήσει, με εφόδια, το ορεκτικό χρώμα, το οξύ άρωμα, τη φρεσκάδα, τον πλούτο, τη δροσιστική οξύτητα.

Τα λεπτεπίλεπτα, ελαφριά σαν καλό όνειρο dumplings με γέμιση από χοιρινό κρέας, γαρίδες και κινέζικα μανιτάρια βρήκαν τον τέλειο συνοδό στο Chardonnay 2014, Κτήμα Αρβανιτίδη (Π.Γ.Ε. Θεσσαλονίκη). Αυτό το χυμώδες Chardonnay, τυπικό σε όλες του τις εκφράσεις, μας πλησίασε με ένα σύννεφο αρώματος από λευκόσαρκα φρούτα και εσπεριδοειδή που εντάθηκε από τη φρεσκάδα στόματος.

Τη σπουδαία γαστρονομική εμπειρία που λέγεται Πάπια Πεκίνου, την τυλίξαμε μαζί με φρέσκα λαχανικά και γλυκιά σάλτσα δαμάσκηνου σε αραχνοΰφαντες πιτούλες. Τις απολαυστικές μπουκιές αρδεύσαμε με μικρές γουλιές από δύο ερυθρά κρασιά. Το Château La Tour de l'Évêque 2012 (A.O.C. Côtes de Provence, εισαγωγέας: Deals), ένα ζωηρόχρωμο Syrah (με 2% CS) από τον Γαλλικό νότο. Ελκυστικό με αρώματα φραγκοσταφύλου κάτω από έναν αέρινο μανδύα βανίλιας και πιπεριού, γεμάτο στόμα και τη γλύκα να ισορροπεί από την ευπρόσδεκτη οξύτητα. Και το Ξινόμαυρο 2010, Αργατία (Π.Γ.Ε. Μακεδονία), μια ωραιότατη Νάουσα (όπως θα είναι η ένδειξη των επόμενων εσοδειών) «νέας γενιάς». Με κλασικά ποικιλιακά αρώματα βατόμουρου, φίνες νότες καφέ και μόκας, καλή οξύτητα και τις μεταξένιες τανίνες στο στόμα να κλείνουν αρμονικά την παράσταση.

Η βραδιά έκλεισε με ένα γλύκισμα από ζεστή σοκολάτα γάλακτος, crumble αμυγδάλου και καραμελωμένες μπανάνες αρωματισμένες με sake και ένα σφηνάκι sake Ozeki.

Ήταν μια υπέροχη βραδιά, η οποία εκτός από την απόλαυση συνέβαλε και στη γαστρονομική μας ευρυμάθεια!
WINE PLUSΚΡΑΣΙΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΤΑΞΙΔΙ...PLUS
WINE PLUS MAGAZINE
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ
ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
WINE CLUB
Οι άνθρωποι του κρασιού
Αμπελο-οινικές περιοχές
Ποικιλίες σταφυλιών
Μαθαίνω το κρασί - Wine school
Το κρασί και εμείς
Δοκιμάσαμε...
Οι άνθρωποι της γεύσης
Προϊόντα + γεύσεις
Συνταγές
Deli on the spot
Χαρτογραφώντας τη γεύση
Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Οι άνθρωποι της φιλοξενίας
Ελλάδα
Ευρώπη
Υπόλοιπος κόσμος
Δρόμοι του κρασιού
Ξενοδοχεία
ΑΡΜΟΝΙΕΣ
SPIRITS
WINE PLUS Καρυωτάκη 5, 546 45 Θεσσαλονίκη, Ελλάς
τηλ. 2310 888311, fax 2310 888312 , e-mail: info@wineplus.gr
Design by Redfish Ispirations
Development by Apogee Information Systems