GR | EN
WINEPLUS ON
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ
NEWSLETTER
LINKS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
HOME WINE PLUS MAGAZINE ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
WINE PLUS ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ WINE CLUB ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΡΑΣΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙ SPIRITS
Οι άνθρωποι του κρασιού | Αμπελο-οινικές περιοχές | Ποικιλίες σταφυλιών | Μαθαίνω το κρασί - Wine school | Το κρασί και εμείς | Δοκιμάσαμε...
Wine Plus Quiz 3

1. Στο Βαθύπετρο Κρήτης, λίγα χιλιόμετρα νοτιότερα από τις Αρχάνες, σε μια αγροτική έπαυλη δίπλα στα ομώνυμα αρχαία ανάκτορα, έχει βρεθεί ένα από τα αρχαιότερα πατητήρια του κόσμου. Χρονολογείται στο:

α) 3000 π.Χ.
β. 2000 π.Χ.
γ. 1600 π.Χ.
δ. 1200 π.Χ.

2. Ποιο οξύ βρίσκουμε κυρίως στο σταφύλι;
α) Τρυγικό οξύ
β) Μηλικό οξύ
γ) Οξικό οξύ
δ) Θεϊκό οξύ

3. Όλα τα κρασιά περιέχουν σάκχαρα, ακόμη κι αυτά στα οποία η αλκοολική ζύμωση έχει ολοκληρωθεί εντελώς, οπότε χαρακτηρίζονται ως «ξηρά».
α) Λάθος
β) Σωστό

4. Ποια από τις παρακάτω ποικιλίες δεν είναι λευκή;
α) Αηδάνι   
β) Μοσχάτο Αλεξανδρείας
γ) Βερτζαμί
δ) Ρομπόλα

5. Η ένδειξη Crianza, όταν αναγράφεται στην ετικέτα ενός ισπανικού κρασιού, σημαίνει ότι αυτό έχει κυκλοφορήσει στην αγορά μετά από παλαίωση;
α) δύο χρόνων, εκ των οποίων τουλάχιστον 12 μήνες σε δρύινο βαρέλι
β) δύο χρόνων, εκ των οποίων τουλάχιστον 24 μήνες σε δρύινο βαρέλι
γ) δύο χρόνων, εκ των οποίων τουλάχιστον 36 μήνες σε δρύινο βαρέλι
δ) δύο χρόνων, εκ των οποίων τουλάχιστον 6 μήνες σε δρύινο βαρέλι

6. Ποια είναι η μεγαλύτερη σε έκταση αμπελουργική ζώνη της Γερμανίας;
α. Mosel
β. Franken
γ. Rheingau.
δ. Berlin

7. Εάν ένα κρασί μυρίζει κλούβιο αυγό, αυτό σημαίνει ότι -δυστυχώς- στη σύστασή του περιέχεται η ένωση:   
α. Διοξείδιο του Θείου
β. Σορβικό οξύ
γ. Βουτυρικό οξύ
δ. Υδρόθειο

8. Οι μπλε ανταύγειες σε ένα ερυθρό κρασί είναι σημάδι:
α. ωρίμανσης
β. νεότητας
γ. υψηλού αλκοολικού τίτλου
δ. γευστικού πλούτου

9. Με ποια διεθνή ποικιλία θεωρείται αντίστοιχο το Ξινόμαυρο;
α. Cabernet Sauvignon
β. Tempranillo
γ. Sangiovese
δ. Pinot Noir

10. Σε τι αποσκοπεί η σταθεροποίηση του κρασιού πριν από την εμφιάλωσή του;
α. στη διαύγασή του
β. στην απομάκρυνση των αιωρούμενων σωματιδίων
γ. στην αποτροπή της πιθανότητας εμφάνισης πρωτεϊνικών θολωμάτων στη φιάλη μετά την εμφιάλωση
δ. στη δημιουργία των κρυστάλλων τρυγικού οξέος μέσα στη δεξαμενή ελαττώνοντας τις πιθανότητες αυτοί να εμφανιστούν στη φιάλη μετά την εμφιάλωση


Απαντήσεις
1γ, 2α, 3β, 4γ, 5α, 6β, 7δ, 8β, 9δ, 10δ
 
WINE PLUSΚΡΑΣΙΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΤΑΞΙΔΙ...PLUS
WINE PLUS MAGAZINE
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ
ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
WINE CLUB
Οι άνθρωποι του κρασιού
Αμπελο-οινικές περιοχές
Ποικιλίες σταφυλιών
Μαθαίνω το κρασί - Wine school
Το κρασί και εμείς
Δοκιμάσαμε...
Οι άνθρωποι της γεύσης
Προϊόντα + γεύσεις
Συνταγές
Deli on the spot
Χαρτογραφώντας τη γεύση
Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Οι άνθρωποι της φιλοξενίας
Ελλάδα
Ευρώπη
Υπόλοιπος κόσμος
Δρόμοι του κρασιού
Ξενοδοχεία
ΑΡΜΟΝΙΕΣ
SPIRITS
WINE PLUS Καρυωτάκη 5, 546 45 Θεσσαλονίκη, Ελλάς
τηλ. 2310 888311, fax 2310 888312 , e-mail: info@wineplus.gr
Design by Redfish Ispirations
Development by Apogee Information Systems