GR | EN
WINEPLUS ON
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ
NEWSLETTER
LINKS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
HOME WINE PLUS MAGAZINE ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
WINE PLUS ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ WINE CLUB ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΡΑΣΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙ SPIRITS
Οι άνθρωποι του κρασιού | Αμπελο-οινικές περιοχές | Ποικιλίες σταφυλιών | Μαθαίνω το κρασί - Wine school | Το κρασί και εμείς | Δοκιμάσαμε...
Οίνου αφηγήσεις - Αύγουστος 2013

Δοκιμάσαμε, απολαύσαμε και σας παρουσιάζουμε τα:

Champagne Palmes d'Or Brut 2002, Nicolas Feuillatte
Η cuvée με το υψηλότερο γόητρο του γίγαντα Nicolas Feuillatte, ξεκουραζόταν 9 ολόκληρα χρόνια στα κελάρια του Epernay για να αποκτήσει την υπέροχη τελειότητά της. Χαρμάνι Chardonnay (55%) και Pinot Noir (45%) από 12 Grands crus της Καμπανίας, αναβλύζει από τα βάθη του ποτηριού με ένα άσπρο σύννεφο από φυσαλίδες που έρχεται να καταλαγιάσει στα χείλη του. Ξεδιπλώνει τη σατινένια της γεύση σε μια μυρωδάτη παλέτα ροδάκινου, μπαχαρικών και μπισκότου. Έξοχη ισορροπία, αξεγάδιαστη φρεσκάδα, αξεπέραστη αρμονία. Αξίζει κάθε δεκάρα της τιμής της.

Nykteri 2012, Santo Wines
Από Ασύρτικο, Αθήρι και Αηδάνι φτιάχνει η Santo Wines αυτή την Σαντορίνη που μετά την αλκοολική ζύμωση ωριμάζει για 3 μήνες σε δρύινα βαρέλια. Στο ποτήρι μας έχει κρυστάλλινη όψη με χρυσαφιές ανταύγειες. Ζωηρό κρασί, υπέροχα λιπαρό, ισορροπημένο, με πολλά καλοκαιρινά φρούτα στη μύτη και ξύλο τόσο, όσο να δίνει ενδιαφέρον. Σαν τις ηλιαχτίδες σε μια συννεφιασμένη μέρα.

Σορόκος λευκός 2012, Κτήμα Αρβανιτίδη
Μαλαγουζιά & Chardonnay, μια ιστορία αγάπης που παίζεται μέσα στο ποτήρι μας. Κρασί όλο ενέργεια, δροσιστικό με αρωματική ατμόσφαιρα λευκών φρούτων. Σαν ν' απολαμβάνεις τον καλοκαιρινό ήλιο στη σκιά δένδρων φορτωμένων ροδάκινα. Η γεύση προσγειώνεται απαλά στον ουρανίσκο, για να σβήσει ήρεμα και αργά. Ο λευκός Σορόκος (όπως και ο ερυθρός) από τους αμπελώνες του Ασκού Θεσσαλονίκης εστιάζουν στην καλή σχέση ποιότητας-τιμής.

Κτήμα Άλφα ροζέ 2012
Ο Άγγελος Ιατρίδης μας προτείνει ένα κλασικό Αμύνταιο (Π.Ο.Π.) με την τυπική του φρεσκάδα και το νεύρο του Ξινόμαυρου, που όμως διαθέτει και την προσωπικότητα ενός μοντέρνου ροζέ. Προσωπικά, βρίσκω ιδιαίτερα ελκυστικό το λαμπερό χρώμα αγριοκέρασου. Η πεντακάθαρη μύτη αναδύει συναρπαστικό άρωμα αγριοφράουλας και ντομάτας. Γεύση δροσιστική, γλυκόπιοτη, χωρίς να χάνει στιγμή το νεύρο της.

Σταθμός ερυθρός 2008, Ορεινοί Αμπελώνες Λαλίκου
Το χαρμάνιασμα του έντονου Tannat με το Syrah αποδείχτηκε μια εμπνευσμένη απόφαση του οινοποιού Κώστα Λαλίκου. Το ένα σταφύλι συμπληρώνει το άλλο δημιουργώντας μια αρμονική σπονδή με πορφυρό χρώμα, άφθονο μαύρο φρούτο και ευγενείς τανίνες. Οι 24 μήνες παραμονής του σε νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια του πρόσθεσαν αρώματα βανίλιας, καραμέλας και καφέ. Από τους αμπελώνες της οινοποιίας στην Καβάλα.

Pinot Noir 2011, Κτήμα Παπαϊωάννου
Ο βασιλιάς των terroir της Νεμέας μας χαρίζει ένα τυπικό Pinot Noir από τον Ξερόκαμπο. Τα κλασικά ποικιλιακά αρώματα του βατόμουρου είναι παρόντα, ενισχυμένα -από τη 12μηνη παραμονή στο βαρέλι- με φίνες νότες καφέ και μόκας. Καλή οξύτητα και στιβαρή δομή στο στόμα, με το φρούτο να περιμένει υπομονετικά για να κλείσει την παράσταση.

WINE PLUSΚΡΑΣΙΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΤΑΞΙΔΙ...PLUS
WINE PLUS MAGAZINE
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ
ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
WINE CLUB
Οι άνθρωποι του κρασιού
Αμπελο-οινικές περιοχές
Ποικιλίες σταφυλιών
Μαθαίνω το κρασί - Wine school
Το κρασί και εμείς
Δοκιμάσαμε...
Οι άνθρωποι της γεύσης
Προϊόντα + γεύσεις
Συνταγές
Deli on the spot
Χαρτογραφώντας τη γεύση
Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Οι άνθρωποι της φιλοξενίας
Ελλάδα
Ευρώπη
Υπόλοιπος κόσμος
Δρόμοι του κρασιού
Ξενοδοχεία
ΑΡΜΟΝΙΕΣ
SPIRITS
WINE PLUS Καρυωτάκη 5, 546 45 Θεσσαλονίκη, Ελλάς
τηλ. 2310 888311, fax 2310 888312 , e-mail: info@wineplus.gr
Design by Redfish Ispirations
Development by Apogee Information Systems