GR | EN
WINEPLUS ON
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ
NEWSLETTER
LINKS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
HOME WINE PLUS MAGAZINE ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
WINE PLUS ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ WINE CLUB ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΡΑΣΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙ SPIRITS
Οι άνθρωποι του κρασιού | Αμπελο-οινικές περιοχές | Ποικιλίες σταφυλιών | Μαθαίνω το κρασί - Wine school | Το κρασί και εμείς | Δοκιμάσαμε...
Οι Δρόμοι του Κρασιού της Πελοποννήσου και πάλι στη Θεσσαλονίκη

Οι Δρόμοι του Κρασιού της Πελοποννήσου
ενθουσίασαν και πάλι τους οινόφιλους της Βόρειας Ελλάδας!

Τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012, στη Θεσσαλονίκη, την τιμητική τους είχαν τα κρασιά του Αγιωργίτικου, του Μοσχοφίλερου, του Ροδίτη, του Μοσχάτου, της Μαυροδάφνης, αλλά και λιγότερο γνωστών ποικιλιών αμπέλου όπως η Κυρωνίτσα, το Μαυρούδι, ο Σιδερίτης, καθώς και των κοσμοπολίτικων σταφυλιών που καλλιεργούνται στην Πελοπόννησο.

Εκατοντάδες φίλοι του οίνου, επαγγελματίες της εστίασης και του ξενοδοχειακού χώρου, πέρασαν το απόγευμά τους δοκιμάζοντας τα κρασιά της αμπελόεσσας Πελοποννήσου, στην άνετη και άψογα εξοπλισμένη αίθουσα του ξενοδοχείου Electra Palace. Και όπως κάθε χρονιά, τόσο οι κλασικές, αγαπημένες ετικέτες, όσο και οι καινούργιες προτάσεις των οινοπαραγωγών, ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες μας, επιβεβαιώνοντας τη συνεχή αναβάθμιση την κρασιών τους.

Με μεγάλο ενδιαφέρον οι παρευρισκόμενοι παρακολουθήσαν την ανοιχτή συζήτηση που πλαισίωσε την εκδήλωση των κρασιών της Πελοποννήσου. Οι συμμετέχοντες ομιλητές: ο επίκουρος καθηγητής της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ Στέφανος Κουνδουράς, οι οινολόγοι-οινοπαραγωγοί Εριφύλλη Παραπαρούση και Γιάννης Τσέλεπος, και ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιογράφων Οίνου και διευθυντής της Vinetum Ντίνος Στεργίδης ανέλυσαν τους ποικίλους παράγοντες που διαμορφώνουν τις «Ιδιαιτερότητες του σύγχρονου Πελοποννησιακού αμπελώνα και των κρασιών του».

Τέλος, η κλήρωση φιαλών magnum από εκλεκτά κρασιά της Πελοποννήσου σε 8 τυχερούς επισκέπτες, έκλεισε ευχάριστα τη βραδιά.
Απόλυτα ικανοποιημένοι από την εξαιρετικά ευχάριστη οινική εμπειρία, οινοποιοί και οινόφιλοι ανανέωσαν το rendez-vous τους για τον Οκτώβριο του 2013.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη Wine Plus.
.......................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Συμμετείχαν τα οινοποιεία ανά διαδρομή:

Δρόμος του Κρασιού της Νεμέας
Οινοποιείο Λαυκιώτη
Κτήμα Παπαϊωάννου
Κτήμα Παλυβού
Γαία Οινοποιητική
Κατώγι-Στροφιλιά
Σεμέλη
Κτήμα Πυργάκη

Δρόμος του Κρασιού της Αργολίδας
Κτήμα Σκούρα
Οινοποιία Παπαντώνη

Δρόμος του Κρασιού της Αρκαδίας
Κτήμα Σπυρόπουλου
Μπουτάρης Οινοποιητική
Κτήμα Τσέλεπου

Δρόμος του Κρασιού της Ηλείας
Κτήμα Μπριντζίκη
Κτήμα Μερκούρη
Κτήμα Σταυρόπουλου

Δρόμος του κρασιού της Λακωνίας
Οινοποιητική Μονεμβασιάς

Δρόμος του κρασιού της Μεσσηνίας
Κτήμα Παναγιωτόπουλου

Δρόμος του Κρασιού της Αχαΐας
Cavino
Οινοποιία Παρπαρούση
Τετράμυθος
Αμπελώνες Αντωνόπουλου


WINE PLUSΚΡΑΣΙΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΤΑΞΙΔΙ...PLUS
WINE PLUS MAGAZINE
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ
ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
WINE CLUB
Οι άνθρωποι του κρασιού
Αμπελο-οινικές περιοχές
Ποικιλίες σταφυλιών
Μαθαίνω το κρασί - Wine school
Το κρασί και εμείς
Δοκιμάσαμε...
Οι άνθρωποι της γεύσης
Προϊόντα + γεύσεις
Συνταγές
Deli on the spot
Χαρτογραφώντας τη γεύση
Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Οι άνθρωποι της φιλοξενίας
Ελλάδα
Ευρώπη
Υπόλοιπος κόσμος
Δρόμοι του κρασιού
Ξενοδοχεία
ΑΡΜΟΝΙΕΣ
SPIRITS
WINE PLUS Καρυωτάκη 5, 546 45 Θεσσαλονίκη, Ελλάς
τηλ. 2310 888311, fax 2310 888312 , e-mail: info@wineplus.gr
Design by Redfish Ispirations
Development by Apogee Information Systems