GR | EN
WINEPLUS ON
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ
NEWSLETTER
LINKS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
HOME WINE PLUS MAGAZINE ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
WINE PLUS ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ WINE CLUB ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΡΑΣΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙ SPIRITS
Οι άνθρωποι του κρασιού | Αμπελο-οινικές περιοχές | Ποικιλίες σταφυλιών | Μαθαίνω το κρασί - Wine school | Το κρασί και εμείς | Δοκιμάσαμε...
Malbec

Ξέρετε γιατί η 17η Απριλίου έχει καθοριστεί ως Παγκόσμια ημέρα του Malbec;

Καταρχάς, το Malbec είναι μία γαλλική ποικιλία σταφυλιού, της οποίας η προέλευση πρέπει να αναζητηθεί στη νοτιοδυτική Γαλλία, όπου καλλιεργείται από τους Ρωμαϊκούς χρόνους για την παραγωγή των AOC (AOP) Cahors.

Στην Αργεντινή έφτασε το 1853 με τον Γάλλο γεωπόνο Michel Aimé Pouget, ο οποίος ανέλαβε να δώσει τις σωστές κατευθύνσεις για την εγκατάσταση των αμπελώνων της   Mendoza. Και στις 17 Απριλίου του 1853 παρουσίασε το συνολικό πρόγραμμα, στον κυβερνήτη της Mendoza Pedro Pascual Segura και τις αρχές της επαρχίας, λαμβάνοντας την υποστήριξή τους. Το project περιλάμβανε και τη δημιουργία μιας Quinta Normal και μιας Γεωργικής Σχολής.

Συνεπώς η 17η Απριλίου είναι μια ημέρα σύμβολο για την εξέλιξη των κρασιών της Αργεντινής, αλλά και το σημείο έναρξης για την ανάπτυξη και ανάδειξη του Malbec, ως το σταφύλι σημαία της χώρας!
WINE PLUSΚΡΑΣΙΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΤΑΞΙΔΙ...PLUS
WINE PLUS MAGAZINE
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ
ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
WINE CLUB
Οι άνθρωποι του κρασιού
Αμπελο-οινικές περιοχές
Ποικιλίες σταφυλιών
Μαθαίνω το κρασί - Wine school
Το κρασί και εμείς
Δοκιμάσαμε...
Οι άνθρωποι της γεύσης
Προϊόντα + γεύσεις
Συνταγές
Deli on the spot
Χαρτογραφώντας τη γεύση
Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Οι άνθρωποι της φιλοξενίας
Ελλάδα
Ευρώπη
Υπόλοιπος κόσμος
Δρόμοι του κρασιού
Ξενοδοχεία
ΑΡΜΟΝΙΕΣ
SPIRITS
WINE PLUS Καρυωτάκη 5, 546 45 Θεσσαλονίκη, Ελλάς
τηλ. 2310 888311, fax 2310 888312 , e-mail: info@wineplus.gr
Design by Redfish Ispirations
Development by Apogee Information Systems