GR | EN
WINEPLUS ON
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ
NEWSLETTER
LINKS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
HOME WINE PLUS MAGAZINE ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
WINE PLUS ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ WINE CLUB ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΡΑΣΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙ SPIRITS
2013 | 2011-2012 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004
δείπνα 2010

Christmas
Spirit 2010
Η Wine Plus αποχαιρέτησε το 2010 με το καθιερωμένο, διαποτισμένο με το πνεύμα των Χριστουγέννων, Cristmas Spirit δείπνο της. Η γιορτινή βραδιά της Δευτέρας 20 Δεκεμβρίου στο εστιατόριο The Bistrot του Εxcelsior Hotel εστιατόριο Shark, ξεκίνησε με το αρωματικό αφρώδες Blink και όλα τα εδέσματα που σερβιρίστηκαν, δημιουργίες του Executive Chef Γιώργου Παπαδόπουλου, ήταν εκλεκτά και εορταστικά. Εξίσου εκλεκτά ήταν και τα κρασιά που τα συνόδευσαν: Chardonnay Ιανός 2004 magnum της Οινοφόρος και Cabernet-Merlot 2005 magnum του Κτήματος Αρβανιτίδη.

Καλοκαιρινές ιστορίες γεύσης
Με εδέσματα και κρασιά από τα ελληνικά νησιά καλωσορίσαμε το φετινό καλοκαίρι, στο γαστρονομικό δείπνο της Wine Plus με τίτλο «Καλοκαιρινές ιστορίες γεύσης» που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010 γύρω από την πισίνα του εστιατορίου Fred & Ginger στο ξενοδοχείο Les Lazaristes. Το δείπνο ξεκίνησε με ένα νοστιμότατο ορεκτικό: κρητικά σκιουφιχτά μακαρούνια που σερβιρίστηκαν μαζί με το αρωματικό Gold Cuvee 2009, Κτήμα Μιχαλάκη. Ακολούθησε μια δροσιστική σαλάτα με φρέσκια γλιστρίδα, μαρινάτο γαύρο και σαντορινιά ντοματίνια που ταίριασαν θαυμάσια με τη Σαντορίνη 2009 από το Κτήμα Σιγάλα. Το κυρίως πιάτο, τρυφερό γεμιστό αρνάκι από την Κάρπαθο με ρύζι, συκωτάκια και χωριάτικο λουκάνικο συνδυάστηκε με το ερυθρό Πάθος 2006 της Cair. Κλείσαμε γλυκά με την υπέροχη γιαουρτόπιτα με κερκυραϊκά κουμ-κουάτ και το υπέροχο Grand Cru της Ε.Ο.Σ. Σάμου. Το μενού επιμελήθηκε και ετοίμασε ο chef του εστιατορίου Στέφανος Χατζηαντωνίου.

Ανακαλύπτουμε το Ξινόμαυρο με κρασιά Κυρ Γιάννη
Αυτός ήταν ο τίτλος του γαστρονομικού δείπνου της Wine Plus που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010 στο εστιατόριο The Bistrot του Excelsior Hotel. Η πολύ ευχάριστη, γευστική και άκρως ενδιαφέρουσα βραδιά ξεκίνησε με το φρουτώδες ροζέ Ακακίες 2008 που συνόδευσε το ορεκτικό: γαρίδες μαριναρισμένες σε κόλιαντρο και πανακότα παρμεζάνας. Η δυναμική Ράμνιστα 2006 συνδυάστηκε άψογα με το ριζότο με άγρια μανιτάρια, κόκκινη πιπεριά και ματζουράνα. Και η δυναμική Διάπορος 2006 βρήκε τον τέλειο συνοδό στο μελωμένο γουρουνόπουλο με πουρέ γλυκοπατάτας και δεντρολίβανο. Η κορυφαία στιγμή της βραδιάς ήταν η παράλληλη γευστική δοκιμή δύο παλαιών εσοδειών της Ράμνιστα: 2000 και η υπέροχη 1997. Δίπλα τους η έντονη γεύση του brie γεμιστoύ με μασκαρπόνε. Το κρεσέντο συνδυασμού κρασιών από Ξινόμαυρο και εδεσμάτων έκλεισε γλυκά με την τριλογία σοκολάτας: μους, παγωτό και πανακότα σοκολάτας να ακομπανιάρει το γλυκό κρασί της Δύο Φίλοι από τη Σιάτιστα. Το menu επιμελήθηκε ο Executive Chef Vic Santillan.
WINE PLUSΚΡΑΣΙΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΤΑΞΙΔΙ...PLUS
WINE PLUS MAGAZINE
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ
ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
WINE CLUB
Οι άνθρωποι του κρασιού
Αμπελο-οινικές περιοχές
Ποικιλίες σταφυλιών
Μαθαίνω το κρασί - Wine school
Το κρασί και εμείς
Δοκιμάσαμε...
Οι άνθρωποι της γεύσης
Προϊόντα + γεύσεις
Συνταγές
Deli on the spot
Χαρτογραφώντας τη γεύση
Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Οι άνθρωποι της φιλοξενίας
Ελλάδα
Ευρώπη
Υπόλοιπος κόσμος
Δρόμοι του κρασιού
Ξενοδοχεία
ΑΡΜΟΝΙΕΣ
SPIRITS
WINE PLUS Καρυωτάκη 5, 546 45 Θεσσαλονίκη, Ελλάς
τηλ. 2310 888311, fax 2310 888312 , e-mail: info@wineplus.gr
Design by Redfish Ispirations
Development by Apogee Information Systems