Τσίπουρο, Σιγάλας
Για τους αρχικούς μεζέδες της γιορτής επιλέξτε την καινούργια πρόταση του Σαντορινιού οινοποιού. Κρυστάλλινη εμφάνιση, κομψό άρωμα με νότες βοτάνων και χαμομηλιού, γεμάτο σώμα, μαλακιά, ελαιώδης υφή και ευχάριστα πολυπλοκη επίγευση. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του τσίπουρου διπλής απόσταξης στεμφύλων Ασύρτικου και Μαυροτράγανου της εσοδείας 2013.
Άβατον Τσίπουρο, Tsantali
Κρυστάλλινο με δυναμική μύτη που διατηρεί αναλλοίωτο τον πρωτογενή φρουτώδη χαρακτήρα του σταφυλιού δίπλα σε αρώματα μπαχαρικών. Μεστή, απαλή γεύση που μένει στο στόμα για πολλή ώρα. Αγαπάει όλους τους γήινους μεζέδες: πικρές ελιές, μανιτάρια, αγκινάρες, κρεμμύδι, φασόλια γίγαντες και κάθε λογής καρπούς της γης.
Παλαιωμένο τσίπουρο, Zoinos
Εδώ έχουμε ένα παραδοσιακό Ηπειρωτικό απόσταγμα από τη Ζίτσα και σταφύλια Ντεμπίνας. Παλαιώνει για ένα χρόνο σε δρύινα γαλλικά βαρέλια αποκτώντας αρωματική πολυπλοκότητα και μακριά, βελούδινη γεύση. Το ποικιλιακό άρωμα του μήλου ντύνεται με κομψό μανδύα βανίλιας κάνοντας το ιδανικό για το κλείσιμο της γιορτινής βραδιάς.
Απόσταγμα Ξινόμαυρο Μπαμπατζίμ
Από τον master του είδους ένα αυθεντικό απόσταγμα από σταφύλια Ξινόμαυρου. Μεταξένια γεύση, πλούσιο άρωμα και απαλή επίγευση. Βγάλτε το στο τέλος του δείπνου, σερβίρετε το δροσερό στους στους 10-13oC και θα λατρέψετε τη γλυκιά χαύνωση που απλώνει στο κορμί.
Το Απόσταγμα της Σεμέλης
Φινετσάτο χρυσαφένιο απόσταγμα από διπλή, κλασματική απόσταξη στέμφυλων Αγιωργίτικου, Μοσχοφίλερου και Ροδίτη. Η 12μηνη ωρίμανση σε καινούργια βαρέλια από δρυ του Nevers προσθέτει πυκνή πικάντικη μύτη και στιβαρή γεύση. Θα το εμφανίσετε με τον καφέ, τις mignardises πικρής σοκολάτας ή με ανάλατους ξηρούς καρπούς, σερβιρισμένο στους 16-18οC.
Παλαιωμένο Απόσταγμα Σταφυλής Μέθεξις Cigar
Σοφιστικέ απόσταγμα από υπερώριμα σταφύλια Sauvignon Blanc. Η παλαίωση σε καινούργια γαλλικά βαρέλια και στη συνέχεια στα βαρέλια του Αμέθυστος Fumé (από Sauvignon Blanc) προσθέτει πολύτιμες νότες βανίλιας, καρύδας και ξηρών καρπών. Εμπειρία ο συνδυασμός του με πούρο.
Dark Cave, Τσιλιλή
Σταφύλια Μοσχάτου Αμβούργου με λίγο Ροδίτη από τον ιδιόκτητο αμπελώνα του Κτήματος Θεόπετρα στη Ράξα Τρικάλων. Προσεκτική απόσταξη και 5χρονη παλαίωση σε μικρά δρύινα βαρέλια. Έτσι δημιουργεί η οικογένεια Τσιλιλή το εξαιρετικό παλαιωμένο απόσταγμά της, μια ελληνική απόδοση της παλαιωμένης grappa σε βαρέλι. Ο αρωματικός πλούτος με άφθονα αποξηραμένα φρούτα, μέλι, βανίλια και η γευστική φινέτσα θα σας συνεπάρουν.
Metaxa 12 Αστέρων
Βαθύ κεχριμπαρένιο χρώμα. Μπουκέτο που αναδύει αρώματα εσπεριδοειδών πλάι σε βότανα και φίνα μπαχαρικά. Πλούσια, θερμή, απαλή γεύση. Για την παραγωγή αυτού του κορυφαίου αποστάγματος ο Metaxa Master, Κωνσταντίνος Ράπτης χαρμανιάζει αποστάγματα λευκού Μοσχάτου από τη Σάμο με ένα «μυστικό» μείγμα από εκχύλισμα ροδοπέταλων και βοτάνων της Μεσογείου.