GR | EN
WINEPLUS ON
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ
NEWSLETTER
LINKS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
HOME WINE PLUS MAGAZINE ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
WINE PLUS ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ WINE CLUB ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΡΑΣΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙ SPIRITS
Σοκολάτα και αλκοόλ
Η ένοχη λαγνεία της σοκολάτας

Η σοκολάτα, με την αντικαταθλιπτική και διεγερτική δράση της, χαίρει αμέριστης αφροδισιακής φήμης.

Το μυστικό της σοκολατένιας γοητείας είναι διπλό. Κρύβεται αφ΄ ενός στο λεπτό άρωμα και την υπέροχη, ακαταμάχητη αίσθηση που μας αφήνει καθώς λειώνει στο στόμα μας.

Βρίσκεται όμως και στο αίσθημα ευφορίας που μας προκαλεί κάθε σοκολατένια μπουκιά. Εδώ αποφαίνονται οι επιστήμονες, ότι  η σοκολάτα περιέχει και ουσίες ψυχοτρόπες. Καφείνη, θεοβρωμίνη και φαινυλαιθυλαμίνη δρουν επί των νευροδιαβιβαστών μας οι οποίοι θέτουν σε λειτουργία τους μηχανισμούς της διέγερσης, της ευχαρίστησης, της ηρεμίας, της ευφορίας.

«Ο καλύτερος τρόπος για να γλιτώσεις από έναν πειρασμό, είναι... να του παραδοθείς»! Έτσι έλεγε ο Όσκαρ Ουάιλντ και σίγουρα κάτι θα ήξερε. Εγκαταλείψτε λοιπόν κάθε ελπίδα αντίστασης και αφεθείτε στα θέλγητρα της σοκολάτας, που καλείται να παίξει τον σαγηνευτικό της ρόλο.

Και ως κλασικά θύματα των απολαύσεων ολοκληρώστε την αμαρτία με μια γουλιά φίνου αποστάγματος ή θερμόαιμου κρασιού.

Επιλέξτε αποστάγματα με αρώματα των σταφυλιών από την απόσταξη των οποίων φτιάχνονται. Με γεύση αιχμηρή που ακροβατεί ανάμεσα στη δύναμη και τη φινέτσα. Κάποια παλιώνουν σε δρύινα βαρέλια και αποκτούν πολύπλοκα μπουκέτα, πληθωρική υφή. Σερβίρετέ τα σε κολονάτο ποτήρι κρασιού και φροντίστε να είναι απλώς δροσερά στους 10-15οC.

Άλλες προτάσεις αλκοολούχων
X.O. Cognac και Armagnac
παλαιωμένα Rhums
χρονολογημένα Single Malts από το Speyside
 παλαιωμένα Blend Whiskies 15, 18 ή 25 years Old

Όσο για κρασιά-συνοδούς, οι «καλές» σοκολάτες με την απίστευτα μεγάλη επίγευση μπορούν να αναμετρηθούν μόνο με κρασιά επίσης δυνατά, με ρωμαλέα δομή κι έντονη προσωπικότητα.
Ερυθρά κρασιά πλούσια σε σώμα, με πολύ καλή δομή και συμπύκνωση, με τανίνες κι όχι πολλή οξύτητα.
Κρασιά γλυκά ή γλυκόπιοτα με δυνατή γεύση κι αρώματα φρέσκων και ξηρών κόκκινων φρούτων, ξηρών καρπών, καφέ, καπνού, γλυκών μπαχαρικών.

Προτάσεις κρασιών
πλούσια
Merlot
θερμόαιμα Syrah
Μαυροδάφνη
Vintage Port
Madeira
γλυκά Sherry



WINE PLUSΚΡΑΣΙΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΤΑΞΙΔΙ...PLUS
WINE PLUS MAGAZINE
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ
ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
WINE CLUB
Οι άνθρωποι του κρασιού
Αμπελο-οινικές περιοχές
Ποικιλίες σταφυλιών
Μαθαίνω το κρασί - Wine school
Το κρασί και εμείς
Δοκιμάσαμε...
Οι άνθρωποι της γεύσης
Προϊόντα + γεύσεις
Συνταγές
Deli on the spot
Χαρτογραφώντας τη γεύση
Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Οι άνθρωποι της φιλοξενίας
Ελλάδα
Ευρώπη
Υπόλοιπος κόσμος
Δρόμοι του κρασιού
Ξενοδοχεία
ΑΡΜΟΝΙΕΣ
SPIRITS
WINE PLUS Καρυωτάκη 5, 546 45 Θεσσαλονίκη, Ελλάς
τηλ. 2310 888311, fax 2310 888312 , e-mail: info@wineplus.gr
Design by Redfish Ispirations
Development by Apogee Information Systems