GR | EN
WINEPLUS ON
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ
NEWSLETTER
LINKS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
HOME WINE PLUS MAGAZINE ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
WINE PLUS ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ WINE CLUB ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΡΑΣΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙ SPIRITS
20 γιορτινές αρμονίες που πρέπει να «παίζετε στα δάχτυλα»!
Δημοσιεύτηκε στο Wine Plus magazine, τεύχος Νο. 48


1. Χαβιάρι + brut σαμπάνια
Μια φίνα ξηρή Champagne θα παρασύρει τα μαύρα αυγά σ' έναν τρελό χορό και θα σας χαρίσει τη γευστική ηδονή. Πάντως να είστε σίγουροι πως κάτι ξέρουν και οι Ρώσοι, που μαζί με το χαβιάρι τους καταπίνουν παγωμένες γουλιές βότκας.

2. Αυγοτάραχο + extra brut σαμπάνια ή sherry manzanilla

Σαν ερωτική συνεύρεση μοιάζει αυτή η οξύτητα, που έρχεται να αγκαλιάσει τη λιπαρότητα και να την ισορροπήσει. Με τη σαμπάνια, πάντως, το ντουέτο αποκτά πιο γιορτινό ύφος.

3. Στρείδια + Chardonnay
Μια γαλλική παράδοση που την ακολουθούμε κάθε παραμονή Χριστουγέννων και πολύ μας αρέσει!

4. Καπνιστός σολομός + Sauvignon Blanc
Οι εντάσεις στη λιπαρότητα και την οξύτητα του SB δένουν με τον καπνό του σολομού δημιουργώντας ένα ισορροπημένο και πλούσιο σύνολο.

5. Συκωτάκια πουλερικών + Ξινόμαυρο ή Pinot Noir
Απόλυτα ηδονικός και ο συνδυασμός τους ένα πλούσιο γλυκό κρασί από τη Σάμο.

6. Ζαμπόν + φρέσκα Αγιωργίτικα
Τι ζαμπόν, τι προσιούτο, τι χαμόν. Κάθε χώρα της Μεσογείου έχει τα δικά της αλλαντικά που ετοιμάζονται αυτόν τον καιρό. Όσο πιο γλυκοφάγωτο το χοιρινό, τόσο πιο φρουτώδες το κρασί που θα επιλέξετε.

7. Χοιρινή τηγανιά + Σαντορίνη ή Ρομπόλα
Η έντονη και η λιπαρή γεύση μιας τηγανιάς ηρεμεί δίπλα σε ένα λευκό κρασί με λεπιδωτή οξύτητα και όγκο.

8. Γιαπράκια με ξινολάχανο και χοιρινό κιμά + ροζέ Ξινόμαυρο

Συνδυασμός που θα σας απογειώσει, το υπογράφω!

9. Ψητό μοσχάρι + Cabernet Sauvignon ή Syrah και χαρμάνια τους
Μπορείτε πάντως να σερβίρετε με σιγουριά και οποιοδήποτε ερυθρό, στρογγυλεμένο κρασί που αγαπάτε.  

10. Ψητό γουρουνόπουλο + Αγιωργίτικο ή Merlot

11. Πικάντικα λουκάνικα + Ξινόμαυρο ή Syrah

12. Αγριογούρουνο + Ξινόμαυρο ή Cabernet Sauvignon
Ανοίξτε τα παλαιωμένα, μεστά κρασιά της κάβας σας.

13. Γαλοπούλα + Chardonnay
Αν η γέμισή της περιέχει ξηρά φρούτα και κάστανα στραφείτε στα μαλακά, πλούσια κόκκινα κρασιά από Αγιωργίτικο ή Merlot.

14. Χήνα + Cabernet Sauvignon ή Syrah

15. Πάπια + Pinot Noir

16. Φραγκόκοτα + Μοσχοφίλερο ή Μαλαγουζιά

17. Βασιλόπιτα + αφρώδες Μοσχοφίλερο ή Μοσχάτο
Αν επιμένετε γλυκό Μοσχάτο

18. Μελομακάρονα + Gewürztraminer

19. Κουραμπιέδες βουτύρου + αφρώδες Μοσχοφίλερο ή Μοσχάτο


20. Χριστουγεννιάτικος σοκολατένιος κορμός + Μαυροδάφνη
Εναλλακτικά ένα Tawny port.


WINE PLUSΚΡΑΣΙΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΤΑΞΙΔΙ...PLUS
WINE PLUS MAGAZINE
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ
ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
WINE CLUB
Οι άνθρωποι του κρασιού
Αμπελο-οινικές περιοχές
Ποικιλίες σταφυλιών
Μαθαίνω το κρασί - Wine school
Το κρασί και εμείς
Δοκιμάσαμε...
Οι άνθρωποι της γεύσης
Προϊόντα + γεύσεις
Συνταγές
Deli on the spot
Χαρτογραφώντας τη γεύση
Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Οι άνθρωποι της φιλοξενίας
Ελλάδα
Ευρώπη
Υπόλοιπος κόσμος
Δρόμοι του κρασιού
Ξενοδοχεία
ΑΡΜΟΝΙΕΣ
SPIRITS
WINE PLUS Καρυωτάκη 5, 546 45 Θεσσαλονίκη, Ελλάς
τηλ. 2310 888311, fax 2310 888312 , e-mail: info@wineplus.gr
Design by Redfish Ispirations
Development by Apogee Information Systems