GR | EN
WINEPLUS ON
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ
NEWSLETTER
LINKS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
HOME WINE PLUS MAGAZINE ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
WINE PLUS ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ WINE CLUB ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΡΑΣΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙ SPIRITS
Αρωματικά φυτά στο πιάτο σας και κρασί;

Αν έχετε, όπως κι εγώ, υποκύψει στη γοητεία των αρωματικών φυτών και τα χρησιμοποιείτε συχνά στην κουζίνα σας, ίσως να έχετε κάποιες φορές αντιληφθεί πως η έντονη μυρωδιά ή η πικάντικη γεύση τους δεν δένει εύκολα με το κρασί που πίνετε. Μετά από δοκιμές και πειραματισμούς σας παραθέτω οδηγίες πλεύσης στα βαθιά νερά της αρμονίας τους με το κρασί.
 
Ο άνηθος, απαραίτητο μυρωδικό στα λαδερά φαγητά, στις σάλτσες ψαριών και τη μαγειρίτσα χρειάζεται ένα λευκό κρασί που δεν θα καλύψει το ντελικάτο άρωμά του, έναν Ροδίτη ή Αθήρι για παράδειγμα. Εάν όμως γαρνίρει ένα λιπαρό ψάρι, καλύτερα να επιλέξετε κάποιο Chardonnay.
 
Ο βασιλικός, σε μια εξαίσια σάλτσα pesto θέλει ένα αρωματικό Gewürztraminer. Όταν τον χρησιμοποιήσετε σε σάλτσες ντομάτας, στις οποίες δίνει μια ωραιότατη πικάντικη νότα, κατευθυνθείτε στο Ξινόμαυρο και το Cabernet Sauvignon.
 
Το δενδρολίβανο είναι περιζήτητο για το άρωμα ρετσινιού που δίνει στο ψητό αρνί, στο κοτόπουλο σχάρας και τις μαρινάδες εν γένει. Μαζί τους θα πιείτε Αγιωργίτικο ή Merlot.
 
Ο δυόσμος, απαραίτητος στη σάλτσα για το αρνάκι αλλά και συμπληρωματικός στις τυρόπιτες και τα γλυκά με σοκολάτα, ζητά ένα αρωματικό Μοσχοφίλερο, ένα ξηρό Μοσχάτο ή ένα Gewürztraminer.
 
Το θυμάρι τέλος, είναι η εκ των ων ουκ άνευ συντροφιά του αρνιού, των ψητών, του μοσχαριού στο φούρνο. Μαζί του, τα ερυθρά κρασιά είναι ένα must. Προτιμείστε κάποιο μαλακό Cabernet Sauvignon ή Αγιωργίτικο. ■
 
WINE PLUSΚΡΑΣΙΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΤΑΞΙΔΙ...PLUS
WINE PLUS MAGAZINE
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ
ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
WINE CLUB
Οι άνθρωποι του κρασιού
Αμπελο-οινικές περιοχές
Ποικιλίες σταφυλιών
Μαθαίνω το κρασί - Wine school
Το κρασί και εμείς
Δοκιμάσαμε...
Οι άνθρωποι της γεύσης
Προϊόντα + γεύσεις
Συνταγές
Deli on the spot
Χαρτογραφώντας τη γεύση
Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Οι άνθρωποι της φιλοξενίας
Ελλάδα
Ευρώπη
Υπόλοιπος κόσμος
Δρόμοι του κρασιού
Ξενοδοχεία
ΑΡΜΟΝΙΕΣ
SPIRITS
WINE PLUS Καρυωτάκη 5, 546 45 Θεσσαλονίκη, Ελλάς
τηλ. 2310 888311, fax 2310 888312 , e-mail: info@wineplus.gr
Design by Redfish Ispirations
Development by Apogee Information Systems