GR | EN
WINEPLUS ON
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ
NEWSLETTER
LINKS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
HOME WINE PLUS MAGAZINE ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
WINE PLUS ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ WINE CLUB ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΡΑΣΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙ SPIRITS
2013 | 2011-2012 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004
δείπνα 2009

Christmas Spirit
Η
Wine Plus αποχαιρέτησε το 2009 με το καθιερωμένο Cristmas Spirit δείπνο της. Η γιορτινή βραδιά της Δευτέρας 21 Δεκεμβρίου στο εστιατόριο Shark, ξεκίνησε με τη Velvet brut της Cair και όλα τα εδέσματα που σερβιρίστηκαν, δημιουργίες του βραβευμένου Executive Chef Στέφανου Κολυμάδη, ήταν εκλεκτά και εορταστικά. Κρέμα γλυκοκολοκύθας με Mont Blanc κάστανου και σαντιγί μοσχοκάρυδου. Δροσερή σαλάτα mini λαχανικών με εσπεριδοειδή και φρέσκα φιλέτα σολομού ελαφρώς καπνισμένα. Ριζότο με φρέσκια χειμερινή τρούφα και μπούτι πάπιας κονφί. Εσκαλόπ χοιρινού φιλέτου με σάλτσα αρωματισμένη με Port, σερβιρισμένο με mousseline πατάτας, φρέσκα μανιτάρια porcini και κάστανα γλασέ. Μούς κόκκινων φρούτων με ζεστή σάλτσα σοκολάτας. Εξίσου εκλεκτά ήταν και τα κρασιά που τα συνόδευσαν: Traminer 2008 της Κατώγι, Μελιαστό 2008 από το Κτήμα Σπυρόπουλου, Merlot 2007 της Οινοποιίας Αρβανιτίδη. Σερβιρίστηκε επίσης το Cabernet Sauvignon Απόσταγμα σταφυλιού της Κ. Τσιλιλής.

Γευστικές αφηγήσεις από την Puglia
Παραδοσιακές συνταγές από τoν τόπο καταγωγής του, την Puglia, επέλεξε ο Pasquale Lembo για το γαστρονομικό δείπνο της Wine Plus που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Mare e Monti στη Μονή Λαζαριστών, την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009 με θέμα «Γευστικές αφηγήσεις από την Puglia». Αρχίσαμε με ένα νοστιμότατο ορεκτικό, ένα τεμπάλ με πατάτες, μανιτάρια και άρωμα τρούφας, σε ελαφριά σάλτσα από φρέσκιες ντομάτες, που σερβιρίστηκε μαζί με το εξαιρετικό Chardoannay Αρμύρα 2008 από το Κτήμα Σκούρα. Ακολούθησαν δύο προτάσεις ζυμαρικών, πρώτα μακαρονάκι σε ελαφριά σούπα με φασόλια, πανσέτα και κρουτόν με αρωματικό προσούτο και στη συνέχεια χειροποίητα ζυμαρικά με χοιρινό λουκάνικο και μπρόκολα σε πικάντικη σάλτσα ντομάτας που ταίριασαν θαυμάσια σε γεύση και άρωμα με το Αμύνταιον ροζέ 2008 της ΕΑΣ Αμυνταίου. Απολαύσαμε το κυρίως πιάτο ένα τρυφερό και νόστιμο αρνάκι με γλυκές κόκκινες και κίτρινες πιπεριές, μαζί με τον θαυνμάσιο Ηδύπνοο 2005 της Οινοποιίας Συμεωνίδη και κλείσαμε με ένα τυπικό ιταλικό επιδόρπιο, τηγανιτά γλυκίσματα από ζύμη με γλυκό κρασί σερβιρισμένα με ζάχαρη και μέλι.

Καλωσορίζουμε την καινούργια σεζόν με αλέγρα διάθεση
Στην ατμοσφαιρική αυλή του εστιατορίου .es υποδεχθήκαμε την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009 το φετινό φθινόπωρο με ένα γαστρονομικό δείπνο με θέμα «Καλωσορίζουμε την καινούργια σεζόν με ισπανικές γεύσεις και αλέγρα διάθεση». Ένα ποτήρι αφρώδες Velvet Brut της CAIR μας έβαλε στο ευχάριστο μετα-καλοκαιρινό κλίμα της βραδιάς. Δοκιμάσαμε αυθεντική ισπανική ομελέτα και σαλπικόν γαρίδας με ντομάτα, λάιμ, σχινόπρασο, ελαιόλαδο και ανθό αλατιού δίπλα στο δροσερό Σαββατιανό 2008 από το Κτήμα Παπαγιαννάκου. Συνεχίσαμε με paella με θαλασσινά και ψητά λαχανικά μαριναρισμένα, συνοδευμένα από το Chardonnay 2008 από το Κτήμα Παυλίδη και κλείσαμε το ισπανικής διάθεσης δείπνο μας με Cremacatalanaκαι ροζέ αφρώδες Silkτης  CAIR.

Ο κήπος των αρωμάτων
Με εδέσματα και κρασιά πλημμυρισμένα φρέσκα αρώματα που απολαύσαμε στο εστιατόριο Alfredo's Garden του Regency Casino Thessaloniki, υποδεχθήκαμε το καλοκαίρι την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009. Για ένα ακόμη γαστρονομικό δείπνο της Wine Plus ο Executive Chef Michel Jost ετοίμασε ένα εξαιρετικό μενού, εμπνευσμένο τη φορά αυτή από τα αρωματικά φυτά του καλοκαιρινού κήπου: ρίγανη, μέντα, άνηθος, κόλιαντρο, κύμινο, κάρδαμο. Το ορεκτικό, μια δροσερή ντοματοσαλάτα με κροκέτες από χαλούμι, ψητές πιπεριές, ρόκα, κάπαρη σερβιρισμένη με ντρέσινγκ αγγουριού και μέντας, συνδυάστηκε με το Άρωμα Λήμνου 2008, της ΕΑΣ Λήμνου. Συνεχίσαμε με μαριναρισμένο σολομό με μια γευστικότατη σος salmorejo με συνοδό ένα φίνο Sauvignon Blanc 2008 από το Κτήμα Χατζηγεωργίου και απολαύσαμε το κυρίως πιάτο, τρυφερό χοιρινό φιλέτο και λουκάνικα με σοταρισμένα κρεμμύδια και πιπεριές με ντιπ από ντομάτα και κύμινο, με το ερυθρό Μικρός Βοριάς 2007 του Άγγελου Ρούβαλη από την Οινοφόρος. Σερβιριστήκαμε το τρίμμα από κεράσι με σος σοκολάτας με κάρδαμο και παγωτό amaretto και σηκώσαμε τα ποτήρια μας με αρωματικό Vin Doux από την ΕΟΣ Σάμου, ευχόμενοι Καλό Καλοκαίρι!

Viva España. Olé!
Μια ευχάριστη ανοιξιάτικη βραδιά με υπέροχη θέα στη θάλασσα και την πόλη, χαρακτηριστικές γεύσεις της ισπανικής κουζίνας και εξαιρετικά κρασιά από το Κτήμα Παλυβού, απολαύσαμε τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2009 στο κομψό Bar - Restaurant Shark. Ο καινούργιος Executive Chef Στέφανος Κολυμάδης, επιμελήθηκε το γαστρονομικό δείπνο της Wine Plus. Άρχισε αναπάντεχα, με μία πρωτότυπη κρύα σούπα πεπόνι με hamon iberico που συνοδεύτηκε με το λευκό Άνεμος 2008. Το ορεκτικό, ένα φινετσάτο καρπάτσιο από καπνιστό φιλέτο με αχλάδι και μουστάρδα, μαζί με μικρή πράσινη σαλάτα, συνδυάστηκε θαυμάσια με το λευκό Πέτρινες Πλαγιές 2008, ενώ το ροζέ Βυσσινόκηπος 2008, υπήρξε ο τέλειος συνοδός του πρώτου πιάτου, ένα νοστιμότατο ριζότο με λουκάνικο chorizo. Τρυφερή κόντρα γάλακτος με σάλτσα με παντζάρι και τόνγκα, ήταν το κυρίως πιάτο που απολαύσαμε με το ερυθρό Κτήμα Παλυβού 2006. Γλυκός επίλογος της βραδιάς, η σούπα φράουλα με παγωτό βανίλια – ελαιόλαδο, μαζί με το γλυκό Terra Leone, Ηλίου Τέχνη 2007.

Γεύσεις Ελλάδας
Υλικά και συνταγές της ελληνικής κουζίνας κι ένα παιχνίδι αναγνώρισης τυπικών ελληνικών ποικιλιών σταφυλιού, αποτέλεσαν τα συστατικά μίας ευχάριστης βραδιάς στο εστιατόριο Λαδικό. Η Wine Plus οργάνωσε την Κυριακή 15 Μαρτίου 2009 ένα ακόμη δείπνο, εμπνευσμένο τη φορά αυτή από τον πλούτο της γαστρονομικής μας παράδοσης και του ελληνικού αμπελώνα. Αρχίσαμε με μια δροσερή και πρωτότυπη σαλάτα με 7 ανάμεικτα λαχανικά, λιαστή ντομάτα, κουκουνάρι και ξινομυζήθρα, που ταιριάσαμε με την δροσερή οξύτητα του Ασύρτικου στη Σαντορίνη 2008, Κτήμα Σιγάλα. Το πρώτο πιάτο, ένα πλούσιο ριζότο με σύγκλινο, θυμάρι και κατσικίσιο τυρί συνδυάστηκε με Αγιωργίτικο, στο ωραιότατο Δορκάς από το Κτήμα Σπυρόπουλου και το κυρίως πιάτο ένα τρυφερότατο χοιρινό κότσι με πατάτες φούρνου με ένα χαρακτηριστικό Ξινόμαυρο, ΟΠΑΠ Αμύνταιο της ΕΑΣ Αμυνταίου. Κλείσαμε με το πιο τυπικό ελληνικό γλύκισμα, χαλβά σιμιγδαλένιο με καρύδια και σταφίδες.

Θαλασσινές γαστρονομικές εμπειρίες
Η Wine Plus καλωσόρισε το 2009 με ένα εξαιρετικό γαστρονομικό δείπνο στο εστιατόριο YaMas την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009, που επιμελήθηκε ο chef Λευτέρης Λαζάρου. Αρχίσαμε τη βραδιά μας απολαμβάνοντας τη θέας της φωτισμένης πόλης μαζί με ένα ποτήρι αφρώδη οίνο Blink. Ορεκτικό, η υπέροχη σούπα λαχανικών με πετρόψαρα αρωματισμένη με μελάνι σουπιάς. Συνδυάσαμε το πρώτο πιάτο, κριθαράκι με κυδώνια αρωματισμένο με Μοσχάτο Λήμνου και μπούκοβο με το αρωματικό Μοσχάτο Λήμνου Άρωμα Οίνου 2008, της ΕΑΣ Λήμνου και το κυρίως πιάτο, τσιπούρα σχάρας με πουρέ σπαραγγιών και σάλτσα αρωματισμένη με μάραθο και κάρδαμο με το φρέσκο, γεμάτο δροσερή οξύτητα Chardonnay 2008, της Οινοποιίας Αρβανιτίδη. Ένα πρωτότυπο ελληνικό επιδόρπιο, cake σουμάδας με κρέμα φιστίκι Αιγίνης και παγωτό με άρωμα πικραμύγδαλο ολοκλήρωσε τη γευστική απόλαυση της βραδιάς.

WINE PLUSΚΡΑΣΙΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΤΑΞΙΔΙ...PLUS
WINE PLUS MAGAZINE
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ
ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
WINE CLUB
Οι άνθρωποι του κρασιού
Αμπελο-οινικές περιοχές
Ποικιλίες σταφυλιών
Μαθαίνω το κρασί - Wine school
Το κρασί και εμείς
Δοκιμάσαμε...
Οι άνθρωποι της γεύσης
Προϊόντα + γεύσεις
Συνταγές
Deli on the spot
Χαρτογραφώντας τη γεύση
Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Οι άνθρωποι της φιλοξενίας
Ελλάδα
Ευρώπη
Υπόλοιπος κόσμος
Δρόμοι του κρασιού
Ξενοδοχεία
ΑΡΜΟΝΙΕΣ
SPIRITS
WINE PLUS Καρυωτάκη 5, 546 45 Θεσσαλονίκη, Ελλάς
τηλ. 2310 888311, fax 2310 888312 , e-mail: info@wineplus.gr
Design by Redfish Ispirations
Development by Apogee Information Systems