GR | EN
WINEPLUS ON
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ
NEWSLETTER
LINKS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
HOME WINE PLUS MAGAZINE ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
WINE PLUS ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ WINE CLUB ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΡΑΣΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙ SPIRITS
2013 | 2011-2012 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004
δείπνα 2008
 

Christmas Spirit
Το χριστουγεννιάτικο δείπνο της Wine Plus πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008 στο εστιατόριο Ambrosia του ξενοδοχείου Hyatt Regency Thessaloniki. Ο Executive Chef Michel Jost ετοίμασε για μας ένα εορταστικό menu για να υποδεχθούμε το γιορτινό πνεύμα των ημερών: σιγοψημένο φιλέτο λαβράκι και hamon Serrano με ρεβίθια και πράσινο μήλο, καπουτσίνο μανιταριών, δίδυμο από φιλέτο γαλοπούλας και γαρίδα με αρωματικό βούτυρο, σιγοψημένη ντομάτα, πουρέ κολοκύθας και σάλτσα ψητού και αχλάδι ποσέ με φρούτα του δάσους και αρωματικά, παγωτό γιαούρτι με μέλι και μπισκοτίνι φιστικιού. Τα εκλεκτά εδέσματα συνοδεύτηκαν με φίνα κρασιά: Cuvée Brut της Piper-Heidsieck, Καλλίστη 2007, Μπουτάρη Οινοποιητική, Κτήμα Άλφα 2005, Château Porto Carras 2003 και απόσταγμα Μοσχάτου, από το Κτήμα Μπαμπατζιμόπουλου.

Italissimo. Μια γαστρονομική περιπλάνηση
Ένα μικρό ταξίδι στη γειτονική Ιταλία επιχειρήσαμε το βράδυ της Κυριακής 9 Νοεμβρίου 2008 με οδηγό το menu που σχεδίασε για το γαστρονομικό δείπνο της Wine Plus ο Pasqualino Lembo, ιδιοκτήτης του εστιατορίου Mare e Monti. Στην κομψότατη αίθουσα του καινούργιου Mare e Monti στη Μονή Λαζαριστών, απολαύσαμε ως ορεκτικό,«πορτοκάλια» ρυζιού από τη Σικελία, μελιτζάνες γεμιστές από την Puglia, μπουκίτσες μοτσαρέλας caprese από την Νάπολη, συνεχίσαμε με ριζότο με μανιτάρια από την Umbria, επιλέξαμε ως κυρίως πιάτο ανάμεσα σε τσιπούρα σε «τρελό νερό» από τη Νάπολη ή συκώτι α λα Βενετσιάνα από τη Βενετία και κλείσαμε με μια ελαφριά και γλυκιά πιεμοντέζικη πανακότα. Μαζί δοκιμάσαμε τυπικά ιταλικά κρασιά: Soave Classico 2006 - Monte Foscarino, Chardonnay Perantonie 2007 - Fasoli Gino, Roero Arneis 2007 - Punset, Amarone della Valpolicella Classico 2004 - Consorzio Giuseppe Campagnola και το γλυκό Verduzzo, Russiz Superiore.

La cuisine en rosé
Στη γοητεία των ροζέ κρασιών αφεθήκαμε το βράδυ της Τετάρτης 17 Σεπτεμβρίου 2008  στο γαστρονομικό δείπνο της Wine Plus που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Fred & Ginger για να υποδεχθούμε το φθινόπωρο και μαζί μια νέα γαστρονομική σαιζόν. Τα ροζέ κρασιά Ακακίες 2007, από την Κυρ Γιάννη, Μελιαστό 2007 από το Κτήμα Σπυρόπουλου και Μικρός Βοριάς Syrah 2005, από την οινοποιία Οινοφόρος του Άγγελου Ρούβαλη συνόδευσαν τα πιάτα που ετοίμασε ο executive chef του ξενοδοχείου Les Lazaristes Στέφανος Χατζηαντωνίου: φρέσκα ταλιολίνι μαγειρεμένα σε μελάνι σουπιάς με φρέσκια σάλτσα ντομάτας και τσιπς από προσούτο Πάρμας, γαρίδες ποσέ με πράσινα λαχανικά σε καλαθάκι παρμεζάνας με σάλτσα από μπισκ αστακού και χαβιάρι σολομού και σολομός ψητός σε κρούστα από φρέσκα μυρωδικά με σπανάκι σοταρισμένο με πιστάτσιο και βαλσάμικο και τηγανίτα πατάτας με φρέσκο θυμάρι. Κλείσαμε με μία τριλογία από αχλάδια ποσέ με μαρμελάδα ντομάτας και παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης σε φωλιά από κανταΐφι.
 
Summertime and the living is easy
Την Τετάρτη 2 Ιουλίου 2008 η Wine Plus υποδέχτηκε το καλοκαίρι με ένα γαστρονομικό δείπνο που πραγματοποιήθηκε στον δροσερό κήπο του εστιατορίου Alfredo's Garden στο Hyatt Regency Casino. Ο executive chef Michel Jost μας επεφύλασσε πρωτότυπα και νόστιμα πιάτα: μια φρέσκια πράσινη σαλάτα με συναγρίδα, μάνγκο, καρδιές φοίνικα, κόλιαντρο με dressing από μέλι και σουσάμι, ένα ντουέτο από χταπόδι και γαρίδες με ταμπουλέ με λεμόνι και δυόσμο, ένα χοιρινό φιλέτο με βασιλικό και κεδρόμηλα με σος chimichurri και τιραμισού με μαριναρισμένα δαμάσκηνα και λικέρ καφέ με μπισκοτάκια από φιστίκια. Μαζί τους δοκιμάσαμε τα κρασιά: DioViognier 2007 από το Κτήμα Σεϊτανίδη, Κτήμα Μιχαηλίδη λευκό 2007, Δερβένι 2007 της οινοποιίας Οι Δύο Φίλοι και Άβδηρος 2005 από το Κτήμα Βουρβουκέλη. Το αφρίζον San Pellegrino και το ήσυχο Acqua Panna υπήρξαν οι τέλειοι συνοδοί των κρασιών και των εδεσμάτων σε όλη τη διάρκεια του γεύματος.

Μια βραδιά αφιερωμένη στο Chardonnay
Το γαστρονομικό δείπνο της Wine Plus, τη Δευτέρα 26 Μαΐου 2008 στο εστιατόριο Β. στο Βυζαντινό Μουσείο Θεσσαλονίκης, ήταν αφιερωμένο στο αγαπημένο σταφύλι των απανταχού οινόφιλων, το Chardonnay. Δοκιμάσαμε τα: Chardonnay 2007 της Οινοποιίας Αρβανιτίδη, Chardonnay 2007 του Κτήματος Κατσαρού και Chardonnay 2005 Ιανός της Οινοφόρος δίπλα σε πιάτα σχεδιασμένα από τον executive chef Ευαγγέλου: κολοκυθάκι γεμιστό με μυρωδικά και μοτσαρέλλα bufala, σαλάτα με σπανάκι, ψητές πιπεριές, ζεστό κατσικίσιο τυρί με βινεγκρέτ από αρωματικά βότανα και φιλέτο κοτόπουλο γεμιστό με κονφί ντομάτας και καπνιστό τυρί Μετσόβου συνοδευμένο από ποικιλία μανιταριών σοταρισμένων με γλυκό σκόρδο. Η υπέροχη βραδιά στον δροσερό κήπο του εστιατορίου έκλεισε γλυκά με το ελαφρύ επιδόρπιο: λευκή μαρέγκα με φρέσκιες φράουλες και σαντιγί.

Sapore di Mare
Πεϊνιρλί με πετρόψαρα και σάλτσα τρούφας. Χέλι καπνιστό με ξινόμηλο και σέλερυ. Λαβράκι φιλέτο φρικασέ. Τάρτα μαρέγκας με μαστίχα Χίου. Ένα μοναδικό κρεσέντο θαλασσινών γεύσεων και ψαρομαγειρικής απολαύσαμε στο γαστρονομικό δείπνο της Wine Plus την Κυριακή 13 Απριλίου 2008, στο εστιατόριο YaMas. Το μενού υπόγραψε ο γνωστός chef Λευτέρης Λαζάρου. Τα εδέσματα συνοδεύσαμε με Μαντινεία 2007 από το Κτήμα Τσέλεπου, Γαλήναιο 2007 από το Κτήμα Μπαμπατζιμόπουλου, Thema λευκό 2007 από το Κτήμα Παυλίδη καθώς και τα ήρεμα και αφρίζοντα νερά Acqua Panna, San Pellegrino.

La vie en arômes
Μαγευτικά αρώματα πλημμύρισαν τα πιάτα και τα ποτήρια μας την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2008 στο γαστρονομικό δείπνο που πραγματοποίησε η Wine Plus στο εστιατόριο Alfredo's του Hyatt Regency Casino. Το ταρτάρ πράσινου μήλου και σκωτσέζικου καπνιστού σολομού με αμύγδαλα και κάρυ, το ριζότο με χτένια, κολοκυθάκια και σπανάκι με βασιλικό και lime, με σαμπαγιόν από πιπέρι Szechuan και το ψητό χοιρινό φιλέτο με quenelle από foie gras, αγγινάρες και μανιτάρια, σε σως από μανιτάρια πορτσίνι που ετοίμασε ο executive chef Michel Jost, βρήκαν τους αρωματικούς συνοδούς τους στο Μεθ΄ υμών Fume 2007, από την οινοποιία Ντούγκου, το Ψηλές Κορφές 2007, από την ΕΟΣ Σάμου και το Syrah 2005 από το Κτήμα Εύχαρις. Η μους από πικρή σοκολάτα με παρθένο ελαιόλαδο και νιφάδες αλατιού Murray River και το μοναδικό Metaxa Private Reserve έκλεισαν τη βραδιά.

Ωδή στο Αγιωργίτικο
Η Wine Plus καλωσόρισε το 2008 με ένα γαστρονομικό δείπνο, ωδή στην εκλεκτή ελληνική ερυθρή ποικιλία Αγιωργίτικο. Την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου στο εστιατόριο Γράδα Nuevo απολαύσαμε ροζέ, φρέσκα και παλαιωμένα ερυθρά κρασιά από Αγιωργίτικο δίπλα σε γήινα χειμωνιάτικα πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας.
WINE PLUSΚΡΑΣΙΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΤΑΞΙΔΙ...PLUS
WINE PLUS MAGAZINE
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ
ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
WINE CLUB
Οι άνθρωποι του κρασιού
Αμπελο-οινικές περιοχές
Ποικιλίες σταφυλιών
Μαθαίνω το κρασί - Wine school
Το κρασί και εμείς
Δοκιμάσαμε...
Οι άνθρωποι της γεύσης
Προϊόντα + γεύσεις
Συνταγές
Deli on the spot
Χαρτογραφώντας τη γεύση
Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Οι άνθρωποι της φιλοξενίας
Ελλάδα
Ευρώπη
Υπόλοιπος κόσμος
Δρόμοι του κρασιού
Ξενοδοχεία
ΑΡΜΟΝΙΕΣ
SPIRITS
WINE PLUS Καρυωτάκη 5, 546 45 Θεσσαλονίκη, Ελλάς
τηλ. 2310 888311, fax 2310 888312 , e-mail: info@wineplus.gr
Design by Redfish Ispirations
Development by Apogee Information Systems