GR | EN
WINEPLUS ON
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ
NEWSLETTER
LINKS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
HOME WINE PLUS MAGAZINE ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
WINE PLUS ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ WINE CLUB ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΡΑΣΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙ SPIRITS
2013 | 2011-2012 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004
δείπνα 2007

Χριστουγεννιάτικο Δείπνο για Σταχτοπούτες και Πρίγκιπες
Η Wine Plus αποχαιρέτησε το 2007 με ένα «Χριστουγεννιάτικο Δείπνο για Σταχτοπούτες και Πρίγκιπες». Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2007 στο εστιατόριο Ambrosia του Hyatt Regency Thessaloniki ο βραβευμένος Executive Chef Michel Jost επιμελήθηκε ένα μενού διαποτισμένο με το πνεύμα των Χριστουγέννων. Τα εδέσματα ήταν εκλεκτά και εορταστικά: ντουέτο σολομού Νορβηγίας με μπαχαρικά και καπνιστού σολομού με δροσιστική σαλάτα από καρότο και πιπεριά, βελούδινη σούπα κολοκύθας με τρυφερά χτένια, κάρυ και σαφράν, ψητό χοιρινό φιλέτο, γεμιστό με κάστανα και κρεμμύδι, σέλερυ, ρόδι και σος Μαυροδάφνης, διπλό κέικ σοκολάτας, με παγωτό κανέλα και σος Kalhua. Εξίσου εκλεκτά ήταν και τα κρασιά που τα συνόδευσαν: Κατώγι ροζέ 2007 της Κατώγι & Στροφιλιά, Trebbiano 2006 της Nico Lazaridi, Νάουσα Grand Reserve 2001 της Μπουτάρη Οινοποιητική. Σερβιρίστηκαν επίσης τo απεριτίφ Metaxa 5* Tonic, το brandy Metaxa Private Reserve, το αφρίζον νερό San Pellegrino και το ήρεμο Acqua Panna.

Il gusto perfetto
Σε ταξίδι στις γεύσεις της Ιταλίας μας προσκάλεσε το γαστρονομικό δείπνο της Wine Plus με τίτλο «Il gusto perfetto» που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2007 στο εστιατόριο Gioiello του ξενοδοχείου Daios Luxury Living. Το μενού σχεδίασε ειδικά για τη βραδιά ο Βασίλης Τασιόπουλος. Καρδιές αγκινάρας με προσιούτο ψημένες στο φούρνο, φρέσκο ραβιόλι με ραγού από μοσχαράκι γάλακτος και εξαιρετικό μπουτάκι χήνας με κρούστα από φρέσκα βότανα, όσπρια με ψητά λαχανικά συνδυάστηκαν με ιταλικά κρασιά που εισάγει η Royal Wine: Vino Spumante Brut και Pinot Grigio 2006 της Savian, Sangiovese 2005 της Antica Enotria και Valpolicella Classico Superiore 2003 της Ottomarzo. Το δείπνο έκλεισε με φρέσκα αχλάδια ποσέ σε μοσχάτο κρασί και Glenrothes Select Reserve ενώ καθ' όλη τη διάρκειά σερβιρίστηκαν το αφρίζον νερό της San Pellegrino και το ήρεμο της Acqua Panna.

Sauvignon Blanc. Μια ντίβα στο τραπέζι μας
Ήταν ένα τόσο ευχάριστο, φθινοπωρινό βράδυ, αυτό της Τετάρτης 19 Σεπτεμβρίου 2007, γύρω από την πισίνα του εστιατορίου Fred & Ginger στο ξενοδοχείο Les Lazaristes, ώστε ακόμη και η ξαφνική μπόρα λειτούργησε ως… ηχητικό εφέ! Το γαστρονομικό δείπνο της Wine Plus με τίτλο «Sauvignon Blanc. Μια ντίβα στο τραπέζι μας» ξεκίνησε με ένα δροσιστικό κοκτέιλ Metaxa-τόνικ. Τα πιάτα διαδεχόταν το ένα το άλλο, σε κρεσέντο νοστιμιάς και αισθητικής. Γαρίδες και καραβίδες σχάρας με καρπάτσιο φινόκιο και σάλτσα από φρέσκο πεπόνι και αβοκάντο. Ραβιόλι γεμιστό με μοσχαράκι, τυρί chèvre και ελαιόλαδο βασιλικού. Φιλέτο φαγκρί σχάρας με ντομάτες και πατάτες κονφί σε ελαιόλαδο, σάλτσα βασιλικού με ελιές Καλαμών. Σύκα ποσέ σε μαύρη Σαμπούκα με τραγανό φύλλο και παγωτό βανίλιας. Στα ποτήρια μας αντίστοιχα σερβιρίστηκαν Sauvignon Blanc 2006 της Οινοποιίας Κεχρή, της Οινοποιίας Συμεωνίδη, του Κτήματος Χατζημιχάλη και του Κτήματος Γεροβασιλείου αποδεικνύοντας τις αρετές του κοσμοπολίτικου σταφυλιού. Το δείπνο έκλεισε με ένα ποτήρι brandy Metaxa 25 years old ενώ καθ' όλη τη διάρκειά σερβιρίστηκαν το αφρίζον νερό της San Pellegrino και το ήρεμο της Acqua Panna.
 
Barbeque party
Γαστρονομικό δείπνο της Wine Plus, την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2007 στο εστιατόριο Oceana δίπλα στην πισίνα του Hyatt Regency Thessaloniki. Οι ψητές νοστιμιές έφτασαν κατευθείαν από τα κάρβουνα στο πιάτο μας. Δροσιστικά κρασιά άρδεψαν τις καπνιστές μπουκιές. Και εμείς ονειρευόμασταν, ατενίζοντας τα 1200 γαλανά, κυβικά μέτρα νερού που κάνει καμπύλες, περνά κάτω από ξύλινα γεφυράκια, αγκαλιάζει νησάκια με ψηλές φοινικιές και ζωηρόχρωμα λουλούδια.
 
Summer Power
Prosciutto τόνου με αβοκάντο, wakame και chorizo dressing. Ψητό λαυράκι με confit κρεμμυδιού, φρέσκα αρωματικά, κάπαρη και ντομάτα. Χοιρινό φιλέτο με κολοκυθάκια, κατσικίσιο τυρί και βασιλικό. Καλοκαιρινά κόκκινα φρούτα του δάσους με μους γιαουρτιού και βανίλια, λίτσι και sorbet τριαντάφυλλου. Αυτά ήταν τα –ομολογουμένως εξαιρετικά- εδέσματα που απόλαυσαν οι παρευρισκόμενοι στο καλοκαιρινό γαστρονομικό δείπνο της Wine Plus. Τα συνόδευσαν με δροσιστικά λευκά κρασιά: Γέννημα Ψυχής λευκό 2006 από το Κτήμα Μανωλεσάκη, Κτήμα Βογιατζή λευκό 2006, Αρμύρα 2006 από το Κτήμα Σκούρα, Chardonnay 2006 από την Κατώγι Στροφιλιά, Μαλαγουζιά 2006 από το Κτήμα Πόρτο Καρράς, αναψυκτικά, αφρίζον νερό της San Pellegrino και ήρεμο της Acqua Panna. Ειδυλλιακό περιβάλλον στο δροσερό καταπράσινο κήπο, ελαφριά ζωντανή μουσική, ευφυείς γεύσεις από τον πλειστάκις βραβευμένο Executive Chef Michel Jost και κρασιά από τους προορισμούς των πολυπόθητων διακοπών που –επιτέλους- πλησιάζουν. Η βραδιά της Τετάρτης 20 Ιουνίου 2007 στο εστιατόριο Alfredo's Garden του Regency Casino Thessaloniki θα μας μείνει αξέχαστη!
 
Ανοιξιάτικες γευστικές απολαύσεις
Στο γαστρονομικό δείπνο της Wine Plusπου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Μαΐου 2007 στο εστιατόριο Aperitivo του ξενοδοχείου Daios Luxury Living, το μενού επιμελήθηκε ο Executive Chef Ρόνυ Πορτουλίδης. Το δείπνο ξεκίνησε με έντονη ισπανική σαλάτα με ντομάτες, πάστα από μανιτάρια μορχέλες, ψημένο κατσικίσιο τυρί και λουκάνικο clorizo. Ακολούθησε το ραβιόλι γεμιστό με γαρίδες, σαφράν, φρέσκα μικρά όστρακα και βασιλικό. Το κυρίως πιάτο ήταν rumpsteak με κρούστα πιπεριού και μικρές πατάτες γεμιστές με καπνιστή φέτα. Δροσιστικό φινάλε με υπέροχο καρπάτσιο ανανά με κόκκινα φρούτα εποχής και σορμπέ μάνγκο. Οι τυχεροί παρευρισκόμενοι απόλαυσαν τα πιάτα με τη συνοδεία των κρασιών: Thema ροζέ 2006 από το Κτήμα Παυλίδη, Chardonnay 2006 της Οινοποιίας Αρβανιτίδη, Δικταίος 2004 της ΑΟΣ Νεμέα και των φυσικών νερών Acqua Panna, San Pellegrino.
 
Ελληνική κουζίνα. Ένα αστέρι γεννιέται!
Γαστρονομικό δείπνο της Wine Plus με θέμα «Ελληνική κουζίνα. Ένα αστέρι γεννιέται!» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Μαρτίου 2007 στο εστιατόριο Μανδραγόρας. Το μενού περιλάμβανε: εξαιρετικά νόστιμη σούπα βελουτέ από ξινό τραχανά με confit κουνελιού, πατατόδερμα με βακαλάο, φρέσκα βότανα, κόλιανδρο και αφρό λεμονιού, τρυφερό αρνάκι Σαμοθράκης στη γάστρα με φρικασέ βαλεριάνας και κλείσιμο με γλυκό ριζότο με αμύγδαλα, καρύδια αρωματισμένο με ελληνικό καφέ και με σιρόπι από φρέσκο δυόσμο. Τα εδέσματα συνόδευσαν τα κρασιά: Skin Contact 2006 της Μπουτάρη, Ροδίτης 2006 της Οινοποιίας Συμεωνίδη, Ράμνιστα 2003 της Κυρ Γιάννη, Vinsanto της Santo Wines και τα νερά San Pellegrino, Acqua Panna.
 
Σοκολάτα και ξηρά κρασιά
Ένα διαφορετικό παιχνίδι γευστικής αρμονίας με σοκολάτα και κρασί διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνίδες του Κρασιού σε συνεργασία με τη Wine Plus, τη Δευτέρα 12 Μαρτίου 2007 στο ξενοδοχείο Hyatt RegencyThessaloniki. Παιχνίδι με όρους ανατρεπτικούς, αφού ο βασικός κανόνας της αρμονίας των εδεσμάτων που θέλει τα γλυκά εδέσματα να συνδυάζονται με γλυκό κρασί θα μείνει στην άκρη! Τη θέση του πήρε η αναζήτηση των συνδυασμών σοκολάτας με λευκά, ροζέ και ερυθρά ξηρά κρασιά από αντιπροσωπευτικές ποικιλίες του ελληνικού αμπελώνα. Η γευστική πρόταση συνδύασε σοκολάτες Valrhona από τέσσερις χώρες προέλευσης: Βενεζουέλα, Καραϊβική, Μεξικό, Μαδαγασκάρη καθώς και σοκολατένιες δημιουργίες του Αλέξανδρου Αλεξίου, chef patissier του Hyatt Regency, με κρασιά από τις οινοποιίες Κτήμα Τέχνη Οίνου, Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη, Emery, Ι. Μπουτάρης, Semeli, Οινοποιία Αρβανιτίδη, Κτήμα Κατσαρού, Κτήμα Γεροβασιλείου.
 
Γεύσεις του χειμώνα
Το πρώτο γαστρονομικό δείπνο της Wine Plus για το 2007 πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Level του Ολύμπιον. Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου ο Chef Jaik Jovanovic επιμελήθηκε ένα μενού με θέμα «Γεύσεις του χειμώνα». Τα εκλεκτά εδέσματα: βιολογική σαλάτα με confit πάπιας, πορτοκάλι και vinaigrette από παλαιωμένο sherry, ριζότο με porcini, αρνίσιο μπουτάκι με σάλτσα δενδρολίβανου και ραγού χειμωνιάτικων βολβών συνοδεύτηκαν από τα κρασιά: Τέχνη Αλυπίας λευκό 2006, Κάναβα Αργυρού 2005, Σπηλιά 2004 του Κτήματος Πυργάκη. Σερβιρίστηκαν επίσης τα νερά San Pellegrino και Acqua Panna.
 
WINE PLUSΚΡΑΣΙΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΤΑΞΙΔΙ...PLUS
WINE PLUS MAGAZINE
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ
ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
WINE CLUB
Οι άνθρωποι του κρασιού
Αμπελο-οινικές περιοχές
Ποικιλίες σταφυλιών
Μαθαίνω το κρασί - Wine school
Το κρασί και εμείς
Δοκιμάσαμε...
Οι άνθρωποι της γεύσης
Προϊόντα + γεύσεις
Συνταγές
Deli on the spot
Χαρτογραφώντας τη γεύση
Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Οι άνθρωποι της φιλοξενίας
Ελλάδα
Ευρώπη
Υπόλοιπος κόσμος
Δρόμοι του κρασιού
Ξενοδοχεία
ΑΡΜΟΝΙΕΣ
SPIRITS
WINE PLUS Καρυωτάκη 5, 546 45 Θεσσαλονίκη, Ελλάς
τηλ. 2310 888311, fax 2310 888312 , e-mail: info@wineplus.gr
Design by Redfish Ispirations
Development by Apogee Information Systems