GR | EN
WINEPLUS ON
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ
NEWSLETTER
LINKS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
HOME WINE PLUS MAGAZINE ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
WINE PLUS ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ WINE CLUB ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΡΑΣΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙ SPIRITS
2013 | 2011-2012 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004
δείπνα 2006

Vive la France !
Η Wine Plus αποχαιρέτησε το 2006 με το εορταστικό Cristmas Spirit δείπνο «Vive la France !».Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2006 στο εστιατόριο Ambrosia του Hyatt Regency Thessaloniki ο βραβευμένος Executive Chef Michel Jost επιμελήθηκε ένα μενού διαποτισμένο από τα αρώματα και τις γεύσεις της γαλλικής Χριστουγεννιάτικης γαστρονομίας. Τα εκλεκτά εδέσματα: ζεστή σαλάτα με λαβράκι, χτένια, σως από λεμονόχορτο και σέρυ, mi cuit από foie gras με Armagnac και ρεβίθια, πιπεράτο φιλέτο χοιρινού με κάστανα και λάχανο σιγοψημένο με σαφράν και «Bûche de Noël» Χριστουγεννιάτικο γλύκισμα με μούρα και παγωτό μελομακάρονο συνοδεύτηκαν από τα κρασιά:  Μικρός Βοριάς Sauvignon blanc - Chardonnay 2006 της Άγγελος Ρούβαλης, Μελικός της Απόστολος Λύκος, Cabernet - Merlot 2004 της Οινοποιίας Αρβανιτίδη και το απόσταγμα της Κατώγι-Στροφιλιά. Σερβιρίστηκαν επίσης τα νερά San Pellegrino και Acqua Panna.
 
Il gusto d' Italia
Η βραδιά της Τετάρτης 8 Νοεμβρίου 2006, στο εστιατόριο Alfredo's του Regency Casino ήταν αφιερωμένη στην Ιταλία. O executive chef Michel Jost, δημιούργησε ειδικά για το γαστρονομικό δείπνο της Wine Plus με θέμα «Il gusto d' Italia», ένα εξαιρετικό μενού. Ριζότο carnaroli με πορτσίνι και άλλα μανιτάρια, pavé σε κρέμα από κρασί Barolo, tiramisu. Τα πιάτα βρήκαν το αρμονικό τους ταίρι σε κρασιά από ιταλικές ποικιλίες: Trebbiano Lazaridi, Aglionico Χατζημιχάλη, Sangiovese Καριπίδη. Σερβιρίστηκαν επίσης τα νερά San Pellegrino και Acqua Panna.
 
Ταξίδι στις γεύσεις της Πορτογαλίας
Σε «Ταξίδι στις γεύσεις της Πορτογαλίας» μας προσκάλεσε το γαστρονομικό δείπνο της Wine Plus που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2006 στο roof garden του ξενοδοχείου Les Lazaristes. Το μενού σχεδίασε ειδικά για τη βραδιά ο executive chef Θεόδωρος Καρίνος. Σαρδέλες σχάρας γεμιστές με λιαστή ντομάτα και τυλιγμένες σε αμπελόφυλλα, κροκέτες μπακαλιάρου με dressing τσίλι piri – piri, μοσχαράκι ραγού με πάπρικα σε λευκό porto και φρέσκα σύκα με κρέμα τυριού σε ερυθρό porto, συνδυάστηκαν με πορτογαλικά κρασιά που εισάγει το κατάστημα Porto Gallo: extra dry white Porto της Barros, Solar de Serrade 2005, vinho verde της Quinta de Serrade, Trincadeira 2003 της Herdade Do Esporao και Fine Tawny Porto της Portal. Σερβιρίστηκε ακόμη το αφρίζον φυσικό μεταλλικό νερό San Pellegrino.
 
Μαστίχα Extravaganza!
Με ένα γαστρονομικό δείπνο με θέμα "Μαστίχα Extravaganza" καλωσόρισε η Wine Plus το καλοκαίρι. Τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2006 στο καταπράσινο, ειδυλλιακό περιβάλλον του εστιατορίου Κήπος του Hyatt Regency Casino, ο executive chef Michel Jost έντυσε με το άρωμα και τη γεύση της μαστίχας, εδέσματα που θα τα θυμόμαστε για καιρό. Γαρίδες με ρόκα και λαδολέμονο με μαστίχα και μέλι, φαγκρί σχάρας και μελιτζανοσαλάτα με μαστίχα, φιλέτο γάλακτος και στήθος κοτόπουλου με ντομάτα, ρίγανη και μαστίχα, βερίκοκο με παγωτό γιαούρτι μαστίχα και τραγανό σουσάμι συνοδεύτηκαν από τα κρασιά: Chardonnay - Ασύρτικο Κτήμα Ντούγκου, Σαντορίνη 2005 Αμπελώνες Γαβαλά, Αγιωργίτικο 2005 ροζέ Αμπελώνες Παλυβού, Μοσχάτος Λήμνου της Οινοποιίας Χατζηγεωργίου. Το ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό San Pellegrino ανέλαβε να φρεσκάρει τον ουρανίσκο μας, καθ' όλη τη διάρκεια του δείπνου.
 
Η Μεσόγειος στο πιάτο και το ποτήρι μας
Δείπνο της Wine Plus με θέμα «Η Μεσόγειος στο πιάτο και το ποτήρι μας», πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 10 Απριλίου 2006 στο bar-restaurant Shark. Η θαλασσινή κουζίνα, τα νησιώτικα κρασιά και βεβαίως η νυχτερινή θέα του Θερμαϊκού μέθυσαν, μεταφορικά μιλώντας αλλά και… στην κυριολεξία, τις αισθήσεις των παρακαθήμενων. Η δροσιστική πράσινη σαλάτα mesclun με λωρίδες καπνιστού σολομού και βινεγκρέτ σχινόπρασου, η αέρινη πεσκανδρίτσα με μαλλιά αγγέλου και τα φινετσάτα μπαρμπούνια με άγρια χόρτα βρήκαν τους τέλειους παρτενέρ στα Αθήρι Βουνοπλαγιάς 2005 της Οινοθήκη Emery από τη Ρόδο, Robola 2005 της Gentilini από την Κεφαλονιά και την Καλλίστη 2004, της Μπουτάρη Οινοποιητική από τη Σαντορίνη. Το δείπνο έκλεισε με τραγανή τουλίπα με παγωτό και μέλι που συνοδεύτηκε από γλυκό παλαιωμένο Μοσχάτο Λήμνου της Limnos wines.
 
Οι Δρόμοι των Μπαχαρικών
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το δείπνο της Wine Plus με θέμα «Οι Δρόμοι των Μπαχαρικών» που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2006 στο εστιατόριο Alfredo's του Regency Casino Thessaloniki. Γνωστά και σπάνια καρυκεύματα έδωσαν χρώμα, πικάντικο άρωμα και γεύση στα εδέσματα που δημιούργησε, ειδικά για τη βραδιά, ο executive chef Michel Jost. Οι φινετσάτες γαρίδες με τσίλι και πιπέρια, η πεσκανδρίτσα με άγρια χόρτα και λάδι ginger και το αριστουργηματικό μενταγιόν μοσχαριού με σάλτσα από βασιλικό και κάρυ άγγιξαν την τελειότητα δίπλα στα: Creta Nobile 2004, Σαντορίνη Σιγάλα 2004 και Cabernet – Merlot Αρβανιτίδη 2003.
WINE PLUSΚΡΑΣΙΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΤΑΞΙΔΙ...PLUS
WINE PLUS MAGAZINE
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ
ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
WINE CLUB
Οι άνθρωποι του κρασιού
Αμπελο-οινικές περιοχές
Ποικιλίες σταφυλιών
Μαθαίνω το κρασί - Wine school
Το κρασί και εμείς
Δοκιμάσαμε...
Οι άνθρωποι της γεύσης
Προϊόντα + γεύσεις
Συνταγές
Deli on the spot
Χαρτογραφώντας τη γεύση
Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Οι άνθρωποι της φιλοξενίας
Ελλάδα
Ευρώπη
Υπόλοιπος κόσμος
Δρόμοι του κρασιού
Ξενοδοχεία
ΑΡΜΟΝΙΕΣ
SPIRITS
WINE PLUS Καρυωτάκη 5, 546 45 Θεσσαλονίκη, Ελλάς
τηλ. 2310 888311, fax 2310 888312 , e-mail: info@wineplus.gr
Design by Redfish Ispirations
Development by Apogee Information Systems