GR | EN
WINEPLUS ON
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ
NEWSLETTER
LINKS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
HOME WINE PLUS MAGAZINE ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
WINE PLUS ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ WINE CLUB ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΡΑΣΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙ SPIRITS
Παρουσιάσεις | Σεμινάρια Κρασιού | Wine Plus Tastings | Συνέδρια - Ημερίδες | Wine Plus Guides
Παρουσιάσεις
 

Οι Δρόμοι του Κρασιού της Πελοποννήσου στη Θεσσαλονίκη
Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017
Makedonia Palace
15.00-17.00 επαγγελματίες (είσοδος με πρόσκληση)
17.00-21.00 καταναλωτές (είσοδος: 3€)


Στη Θεσσαλονίκη ανεβαίνουν μαζικά οι οινοποιοί της Πελοποννήσου για ακόμη μια χρονιά και μας προσκαλούν στην καθιερωμένη εκδήλωση γευστικής δοκιμής των κρασιών τους.

Έτσι, τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017, μας περιμένουν στο ξενοδοχείο Makedonia Palace για να περιπλανηθούμε στους Δρόμους του Κρασιού της Πελοποννήσου, δοκιμάζοντας τα κρασιά των οινοποιείων τους. Κλασικές ετικέτες, καινούργιες προτάσεις, πειραματικές οινοποιήσεις, παλιές σοδιές… οτιδήποτε έχει να επιδείξει ο Πελοποννησιακός αμπελώνας θα σερβιριστεί στο ποτήρι μας.

Και ως γνωστόν η Πελοπόννησος είναι η μεγαλύτερη οινοπαραγωγός περιοχή της Ελλάδας. Τα ψηλά της βουνά την χωρίζουν σε μικρές ζώνες με διαφορετικό οικοσύστημα που μας προσφέρουν μια μεγάλη γκάμα κρασιών με ενδιαφέρουσα πολυμορφία σε χρώματα, αρώματα και γεύσεις.

Ο αμπελώνας της Πελοποννήσου σε νούμερα

221.900 στρέμματα αμπελώνων: το 32% του ελληνικού αμπελώνα
8.246.000 HL κρασιού: το 31% της συνολικής ελληνικής οινικής παραγωγής
10 ζώνες Π.Ο.Π. και 24 ζώνες Π.Γ.Ε.
180 οινοποιεία

Παράλληλα με την εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, στις 18.00 - 19.00, το σεμινάριο/γευστική δοκιμή «Μοσχοφίλερο. Τα διαφορετικά στυλ και η ουσία».
(Η είσοδος στο σεμινάριο είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες της εκδήλωσης. Είναι, ωστόσο, απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα: 2310 888311, info@wineplus.gr)


Η γνωριμία με τα κρασιά του Πελοποννησιακού αμπελώνα θα ολοκληρωθεί με την κλήρωση φιαλών magnum.

Η γευστική δοκιμή των Πελοποννησιακών κρασιών στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017, στο ξενοδοχείο Makedonia Palace, από τις 15.00 έως τις 17.00 για τους επαγγελματίες του χώρου (με πρόσκληση) και στη συνέχεια, έως τις 21.00, για όλους τους φίλους του κρασιού (με είσοδο 3€).


Οργανώνεται από τη Wine Plus για λογαριασμό της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε: Wine Plus, τηλ. 2310 888311, info@wineplus.gr


..........................................................................................................................................................................................................................................................................................

Τα οινοποιεία των Δρόμων του Κρασιού της Πελοποννήσου που συμμετέχουν στην εκδήλωση:


Δρόμος του κρασιού της Αργολίδας
Κτήμα Σκούρα

Δρόμος του κρασιού της Κορινθίας
Κτήμα Παπαϊωάννου
Κτήμα Παλυβού
Γαία Οινοποιητική
Σεμέλη
Κτήμα Λαντίδη
Κτήμα Γκόφα
Κτήμα Ράπτη
Οινοποιείο Μπαϊρακτάρη

Δρόμος του κρασιού των Γερανείων

Κτήμα Εύχαρις

Δρόμος του κρασιού της Αρκαδίας
Μπουτάρη Οινοποιητική
Κτήμα Τσέλεπου
Οινοποιείο Τρουπή

Δρόμος του κρασιού της Αχαΐας
Cavino
Τετράμυθος
Οινοποιία Κιντώνη
Αμπελώνες RIRA
Αμπελώνες Ερυμάνθου - Αμπελώνες Αντωνόπουλου

Δρόμος του κρασιού της Ηλείας
Κτήμα Μερκούρη
Οινοποιείο Μαρκόγιαννη

Δρόμος του κρασιού της Λακωνίας
Κτήμα Θεοδωρακάκου
Οινοποιητική Μονεμβασιάς

Δρόμος του κρασιού της Μεσσηνίας
Σ. & Δ. Παναγιωτόπουλος


.........................................................................................................................................................................................................................................................................................

Σεμινάριο «Μοσχοφίλερο. Τα διαφορετικά στυλ και η ουσία»

Για το Μοσχοφίλερο θα μιλήσουν οι:
Γιάννης Τσέλεπος, οινολόγος, οινοποιός Κτήμα Τσέλεπου, Πρόεδρος της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου
Γιάννης Βογιατζής, οινολόγος, οινοποιός Μπουτάρη Οινοποιητική
Λεωνίδας Νασιάκος, οινολόγος, οινοποιός Σεμέλη
Μιχάλης Προμπονάς, οινολόγος Αμπελώνες Αντωνόπουλου
Γιάννης Τρουπής, γεωπόνος, οινοποιός Οινοποία Τρουπή
Συντονίζει η Μαρία Νέτσικα, χημικός, οινολόγος, δημοσιογράφος αμπέλου και οίνου

Θα δοκιμαστούν τα κρασιά:
1.    Amalia Brut Vintage 2014, Κτήμα Τσέλεπου
2.    Μαντίνεια 2016, Οινοποιία Τρουπή
3.    Salto 2016, Κτήμα Σκούρα
4.    Μαντινεία 2015, Αμπελώνες Αντωνόπουλου
5.    Thea 2016, Σεμέλη
6.    Οροπέδιο 2016, Μπουτάρη Οινοποιητική
7.    Μικρή Κιβωτός 2016 ροζέ, Κτήμα Λαντίδη
8.    La vie en rosé 2016, Κτήμα Παλυβού


.........................................................................................................................................................................................................................................................................................

Στις 20:30 οι πέντε τυχεροί της κλήρωσης θα αποκτήσουν τις φιάλες magnum:

o    Viognier Cuvée Larsinos, Κτήμα Σκούρα
o    Τομή ροζέ 2016, Οινοποιείο Τρουπή
o    Ammos Reserve Terra Leone Νεμέα 2014, Κτήμα Παλυβού
o    Syrah 2012, Κτήμα Εύχαρις
o    Νεμέα 2011, Κτήμα Λαντίδη


webbanner_ENOAP_2017___sponsors.png

WINE PLUSΚΡΑΣΙΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΤΑΞΙΔΙ...PLUS
WINE PLUS MAGAZINE
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ
ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
WINE CLUB
Οι άνθρωποι του κρασιού
Αμπελο-οινικές περιοχές
Ποικιλίες σταφυλιών
Μαθαίνω το κρασί - Wine school
Το κρασί και εμείς
Δοκιμάσαμε...
Οι άνθρωποι της γεύσης
Προϊόντα + γεύσεις
Συνταγές
Deli on the spot
Χαρτογραφώντας τη γεύση
Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Οι άνθρωποι της φιλοξενίας
Ελλάδα
Ευρώπη
Υπόλοιπος κόσμος
Δρόμοι του κρασιού
Ξενοδοχεία
ΑΡΜΟΝΙΕΣ
SPIRITS
WINE PLUS Καρυωτάκη 5, 546 45 Θεσσαλονίκη, Ελλάς
τηλ. 2310 888311, fax 2310 888312 , e-mail: info@wineplus.gr
Design by Redfish Ispirations
Development by Apogee Information Systems