GR | EN
WINEPLUS ON
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ
NEWSLETTER
LINKS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
HOME WINE PLUS MAGAZINE ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
WINE PLUS ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ WINE CLUB ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΡΑΣΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙ SPIRITS
Παρουσιάσεις | Σεμινάρια Κρασιού | Wine Plus Tastings | Συνέδρια - Ημερίδες | Wine Plus Guides
Παρουσιάσεις
 

Οι Δρόμοι του Κρασιού της Πελοποννήσου στη Θεσσαλονίκη
Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016
Makedonia Palace

221.900 στρέμματα αμπελώνων: το 32% του ελληνικού αμπελώνα
8.246.000 HL κρασιού: το 31% της συνολικής ελληνικής οινικής παραγωγής
10 ζώνες Π.Ο.Π. και 24 ζώνες Π.Γ.Ε.
180 οινοποιεία

Είναι γνωστό ότι η Πελοπόννησος είναι η μεγαλύτερη οινοπαραγωγός περιοχή της Ελλάδας. Τα ψηλά της βουνά την χωρίζουν σε μικρές ζώνες με διαφορετικό οικοσύστημα. Αποτέλεσμα; Μια μεγάλη γκάμα κρασιών με ενδιαφέρουσα πολυμορφία σε χρώματα, αρώματα και γεύσεις. Λευκά, ροζέ και ερυθρά, αφρώδη, ξηρά και γλυκά…

Οι οινοποιοί της Πελοποννήσου αναλαμβάνουν για ακόμη μια χρονιά να μας ξεναγήσουν στους τόπους ζωής, εργασίας και δημιουργίας τους. Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016, μας περιμένουν στο ξενοδοχείο Makedonia Palace για να περιπλανηθούμε στους Δρόμους του Κρασιού της Πελοποννήσου, δοκιμάζοντας τα κρασιά των οινοποιείων τους. Κλασικές ετικέτες, καινούργιες προτάσεις, πειραματικές οινοποιήσεις, παλιές σοδιές… οτιδήποτε έχει να επιδείξει ο Πελοποννησιακός αμπελώνας θα σερβιριστεί στο ποτήρι μας.

Επιπλέον, στις 19.00 - 20.00, στο σεμινάριο «Τα γλυκά κρασιά της Πελοποννήσου» θα γνωρίσουμε επιδόρπια κρασιά με μεγάλη παράδοση και γευστικό ενδιαφέρον. (Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: 2310 888311, info@wineplus.gr)

Η γνωριμία με τα κρασιά του Πελοποννησιακού αμπελώνα θα ολοκληρωθεί με την καθιερωμένη κλήρωση φιαλών magnum.

Η γευστική δοκιμή των Πελοποννησιακών κρασιών στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016, στο ξενοδοχείο Makedonia Palace, από τις 16.00 έως τις 18.00 για τους επαγγελματίες του χώρου (με πρόσκληση) και στη συνέχεια, έως τις 22.00, για όλους τους φίλους του κρασιού (με είσοδο 3€).

Οργανώνεται από τη Wine Plus για λογαριασμό της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου.


Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε: Wine Plus, τηλ. 2310 888311, info@wineplus.gr

......................................................................................................................................................................................................................................................

Τα οινοποιεία των Δρόμων του Κρασιού της Πελοποννήσου

Δρόμος του κρασιού της Αργολίδας
Κτήμα Σκούρα, www.skouras.gr

Δρόμος του κρασιού της Κορινθίας
Κτήμα Παπαϊωάννου, www.papaioannouwines.gr
Κτήμα Παλυβού, www.palivos.gr
Γαία Οινοποιητική, www.gaia-wines.gr
Σεμέλη, www.semeliwines.gr
Κτήμα Λαντίδη, www.lantides.gr
Κτήμα Γκόφα, www.ktimagofa.gr
Κτήμα Γκιούλη, www.domainegioulis.gr
Μπαϊρακτάρης Οινοποιείο, www.bairactariswines.gr

Δρόμος του κρασιού των Γερανείων
Κτήμα Εύχαρις, www.evharis.gr

Δρόμος του κρασιού της Αρκαδίας

Κτήμα Τσέλεπου, www.tselepos.gr
Οινοποιείο Τρουπή, www.troupiswinery.gr

Δρόμος του κρασιού της Αχαϊας
Cavino, www.cavino.gr
Τετράμυθος, www.tetramythos.gr
Οινοποιία Κιντώνη, www.kintonis.gr
Αμπελώνες RIRA, www.rira.gr
Αμπελώνες Αντωνόπουλου, www.antonopoulosvineyards.com

Δρόμος του κρασιού της Ηλείας

Κτήμα Μπριντζίκη, www.brintzikis.com 
Κτήμα Μερκούρη, www.mercouri.gr
Κτήμα Ολύμπια Γη, www.olympiagi.gr

Δρόμος του κρασιού της Λακωνίας
Κτήμα Θεοδωρακάκου, www.estatetheodorakakos.gr
Οινοποιητική Μονεμβασιάς, www.malvasiawines.gr

Δρόμος του κρασιού της Μεσσηνίας
Σ. & Δ. Παναγιωτόπουλος, www.panagiotopouloswines.com



......................................................................................................................................................................................................................................................


Σεμινάριο «Τα γλυκά κρασιά της Πελοποννήσου»

Θα δοκιμαστούν τα κρασιά:
  • Belvedere 2013, Κτήμα Μερκούρη
  • Μονεμβασιά – Malvasia 2010, Οινοποιητική Μονεμβασιάς 
  • Μοσχάτος Ρίου Πατρών 2010, Οινοποιία Παρπαρούση
  • Ανατολικός 2005, Γαία Οινοποιητική
  • Vin Naturellement Doux, Τετράμυθος
  • Χόρταις 2007, Κτήμα Μερκούρη 
  • Μαυροδάφνη Πατρών Reserve, Cavino
  • Μαυροδάφνη Πατρών 2003, Οινοποία Παρπαρούση
  • Μαυροδάφνη Πατρών 2000, Αμπελώνες Αντωνόπουλου
 

......................................................................................................................................................................................................................................................

Στις 21:30 οι εννέα τυχεροί της κλήρωσης θα αποκτήσουν τις φιάλες magnum:

•    Ροδίτης, Τετράμυθος
•    Άναξ Chardonnay 2015, Αμπελώνες Αντωνόπουλου
•    Χρυσάμπελο Cabernet Sauvignon 2015, Κτήμα Λαντίδη
•    Ammos Reserve Terra Leone Νεμέα 2013, Κτήμα Παλυβού
•    Pheidias 2012, Κτήμα Ολύμπια Γη
•    Αυγουστιάτης 2012, Κτήμα Μπριντζίκη
•    Κτήμα Μερκούρη 2012
•    Syrah 2008, Κτήμα Εύχαρις
•    Μονεμβάσιος 2005, Οινοποιητική Μονεμβασιάς




WINE PLUSΚΡΑΣΙΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΤΑΞΙΔΙ...PLUS
WINE PLUS MAGAZINE
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ
ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
WINE CLUB
Οι άνθρωποι του κρασιού
Αμπελο-οινικές περιοχές
Ποικιλίες σταφυλιών
Μαθαίνω το κρασί - Wine school
Το κρασί και εμείς
Δοκιμάσαμε...
Οι άνθρωποι της γεύσης
Προϊόντα + γεύσεις
Συνταγές
Deli on the spot
Χαρτογραφώντας τη γεύση
Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Οι άνθρωποι της φιλοξενίας
Ελλάδα
Ευρώπη
Υπόλοιπος κόσμος
Δρόμοι του κρασιού
Ξενοδοχεία
ΑΡΜΟΝΙΕΣ
SPIRITS
WINE PLUS Καρυωτάκη 5, 546 45 Θεσσαλονίκη, Ελλάς
τηλ. 2310 888311, fax 2310 888312 , e-mail: info@wineplus.gr
Design by Redfish Ispirations
Development by Apogee Information Systems