GR | EN
WINEPLUS ON
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ
NEWSLETTER
LINKS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
HOME WINE PLUS MAGAZINE ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
WINE PLUS ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ WINE CLUB ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΡΑΣΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙ SPIRITS
2013 | 2011-2012 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004
δείπνα 2005

Οι γεύσεις της Όπερας

Εορταστικό δείπνο της Wine Plus με θέμα «Οι γεύσεις της Όπερας», πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2005 στο εστιατόριο Amvrosia του ξενοδοχείου Hyatt Regency Thessaloniki. OexecutivechefMichelJost, δημιούργησε ειδικά για τη βραδιά, ένα μενού εμπνευσμένο από γνωστές άριες. Τα εξαίρετα καπουτσίνο αστακού, καρπάτσιο μαριναρισμένου σολομού με ριζότο με φινόκιο και τουρνεντό Rossini συνοδεύτηκαν από Amalia Κτήμα Τσέλεπου, DumVinumSperum 2002 Κτήμα Σκούρα και Κτήμα Γεροβασιλείου ερυθρό 2003.

Φθινοπωρινό Κουαρτέτο
«Φθινοπωρινό Κουαρτέτο» ήταν ο τίτλος του γαστρονομικού δείπνου της WinePlus που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2005 στο bar-εστιατόριο Μανδραγόρας. Το μενού που ετοίμασε ειδικά για τη βραδιά ο Βασίλης Τασιόπουλος βασίστηκε σε εποχιακά, φθινοπωρινά υλικά. Τα πιάτα συνόδευσαν: Fino Sherry της Lustau, Αμπελών Βερύκι 2004 και Syrah Ντρίσμπεη 2003 από το Κτήμα Χατζημιχάλη, βότκα Skyy καιsinglemaltwhiskyGlenfarclas 10yo.

Ατελιέ Γεύσεων
Εκπλήξεις έκρυβε η πρώτη φθινοπωρινή εκδήλωση της WinePlus. Το διαφορετικό στο γαστρονομικό δείπνο με τίτλο «Ατελιέ Γεύσεων» που διοργάνωσε τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2005 στο εστιατόριο Fred & Ginger του ξενοδοχείου LesLazaristes, ήταν το ότι τα κρασιά που συνόδευαν τα εκλεκτά εδέσματα σερβιρίστηκαν «τυφλά», με κρυμμένη δηλαδή την ετικέτά τους. Οι παρευρισκόμενοι κλήθηκαν να αναγνωρίσουν τα σταφύλια από τα οποία φτιάχτηκαν, γεγονός που έπραξαν με ενθουσιασμό και σημαντική επιτυχία.

Δροσιστικά Ασύρτικα
Με μια ιδιαίτερη βραδιά κάτω από τ' αστέρια, στο ειδυλλιακό εστιατόριο Κήπος του RegencyCasino, καλωσόρισε η WinePlus το καλοκαίρι. Την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2005 διοργάνωσε το γαστρονομικό δείπνο με τίτλο «Δροσιστικά Ασύρτικα» και ο executivechef του HyattRegencyThessaloniki και του RegencyCasino, MichelJost, δημιούργησε ειδικά για τη βραδιά, ένα μενού εμπνευσμένο από την εκλεκτότερη λευκή ποικιλία σταφυλιού της Μεσογείου.Οι τυχεροί παρευρισκόμενοι δοκίμασαν δροσιστικά Ασύρτικα από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας δίπλα σεμοναδικά πιάτα θαλασσινών και ψαρικών.

Μενού του τσαγιού
Πιπεράτο καρπάτσιο ελαφιού με σταφίδες, περγαμόντο, πράσινη σαλάτα και μανιτάρια του δάσους. Φρικασέ αστακού και πεσκανδρίτσας με έγχυμα από τσάι BlueMountai και πιπεριές. Καρέ μοσχαριού Bayaldi με κρασί Marsala, αρωματισμένο με τσάι EarlGrey. Αυτά είναι ορισμένα από τα εδέσματα του δείπνου που διοργάνωσε η WinePlus υην Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2005 στο εστιατόριο Alfredo'. Τίτλος «Μενού του τσαγιού». Και τα κρασιά που συνόδευσαν τα εδέσματα: Κτήμα Βογιατζή ροζέ 2003, Chardonnay Σκούρα 2003, ChateauCarras 2001.
WINE PLUSΚΡΑΣΙΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΤΑΞΙΔΙ...PLUS
WINE PLUS MAGAZINE
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ
ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
WINE CLUB
Οι άνθρωποι του κρασιού
Αμπελο-οινικές περιοχές
Ποικιλίες σταφυλιών
Μαθαίνω το κρασί - Wine school
Το κρασί και εμείς
Δοκιμάσαμε...
Οι άνθρωποι της γεύσης
Προϊόντα + γεύσεις
Συνταγές
Deli on the spot
Χαρτογραφώντας τη γεύση
Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Οι άνθρωποι της φιλοξενίας
Ελλάδα
Ευρώπη
Υπόλοιπος κόσμος
Δρόμοι του κρασιού
Ξενοδοχεία
ΑΡΜΟΝΙΕΣ
SPIRITS
WINE PLUS Καρυωτάκη 5, 546 45 Θεσσαλονίκη, Ελλάς
τηλ. 2310 888311, fax 2310 888312 , e-mail: info@wineplus.gr
Design by Redfish Ispirations
Development by Apogee Information Systems